Norge på full fart inn i EUs helseunion – hvilke muligheter ligger i EU4Health?

I desember 2023 ble det klart at EU-kommisjonen åpner for norsk deltakelse i EUs helseunion. EUs helseprogram, EU4Health, skal understøtte utviklingen av helseunionen. Vi har invitert med et bredt sett med nasjonale aktører for å diskutere hva dette kan bety for Norge.

  • 29. februar 2024
  • 08:15–14:30
  • Helsedirektoratets lokaler, Vitaminveien 4, Oslo eller digitalt
  • Påmeldingsfrist 28. februar 2024

EU4Health er EUs fjerde helseprogram og skal implementeres i perioden 2021-2027. EU-kommisjonen lanserte EU4Health i etterkant av koronautbruddet våren 2020. Det var tydelig at Europa ikke var godt nok forberedt på en slik krise, og at helsesystemene og beredskapen måtte styrkes. Det ble derfor satt av 5,3 milliarder euro til helseprogrammet EU4Health. EU4Health er et sentralt finansieringsinstrument for realiseringen av den europeiske helseunionen og har fem satsningsområder – kreft, helseberedskap, folkehelse, helsesystemer og -personell, og digitalisering.

https://www.helsedirektoratet.no/konferanser/norge-pa-full-fart-inn-i-eus-helseunion–hvilke-muligheter-ligger-i-eu4health

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *