Nye russiske “Megagrants”

Den russiske regjeringen har annonsert en ny runde med «Megagrants» der formålet er å styrke russisk forskning gjennom å tiltrekke seg ledende forskere fra hele verden til å arbeide en periode ved et russisk universitet eller forskningsinstitutt. Det gis en bevilgning på RUR 90 millioner (ca. 11,2 mill. NOK) over tre år med oppstart i 2017, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Det stilles krav til sammensetningen av forskergruppen, herunder deltakelse av studenter; videre er det krav om fysisk tilstedeværelse i et omfang på minimum 120 dager per kalenderår. Se vedlagte utlysning og konkurransedokumenter. Fullstendig dokumentasjon på russisk finnes på http://www.p220.ru/home/contest/5konkurs.

Dette er den femte runden med «Megagrants» siden 2010. Til sammen er det gitt tildeling til over 160 prosjekter, mange ledet av utvandrede russiske vitenskapsmenn, noen også av tidligere nobelprisvinnere. Én tildeling har gått til Norge: professor Fjodor V. Fomin ved Universitetet i Bergen leder et laboratorium for algoritmiske metoder ved St. Petersburg-avdelingen av det anerkjente Steklov-instituttet. Se laboratoriets hjemmeside (på russisk).
Søknadsfrist for den nye utlysningen er 31. mai kl. 12:00 Moskva-tid, dvs. kl. 11:00 norsk tid. Spre gjerne informasjonen videre til andre aktuelle mottakere.

Hilsen

Sverre Rustad/Сверре Рустад
Counsellor for Education, Science and Technology/Советник по образованию, науке и технологии
Royal Norwegian Embassy, Moscow/Посольство Королевства Норвегия в Москве
Phone (work): + 7 499 951 1000
Mobile phone: + 7 926 350 89 13
http://www.norvegia.ru

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *