Ukens leder

Undervisningspris og sommertanker
Felles undervisningsdag for K2 og K1 gikk av stabelen i auditoriet i AHH den 18. mai. Det var godt å møtes fysisk igjen til det vi følte var en vellykket undervisningsdag! Jeg håper at kolleger på SUS og i Haugesund som deltok digitalt, også følte at de fikk godt utbytte av dagen. Takk til alle som deltok og bidro til lærerike presentasjoner og nyttig debatt om spørsmål knyttet til undervisningen vår!

Spesielt vil jeg fremheve professor Jone Trovik, overlege ved Kvinneklinikken og tidligere utdanningsleder ved K2, som vant årets Undervisningspris for K2. Hun fikk prisen for sitt flotte arbeid med å utvikle et elektivt emne om gynekologisk ultralyd for medisinstudenter. Med dette arbeidet fikk hun til et kinderegg; et godt kurs, studentmedvirkning, og utdanning i universitetspedagogikk. Et eksempel til etterfølgelse!

Når vi snakker om pedagogikk: Mangler du godkjent basisutdanning? Da bør du utnytte at sommeren er lavsesong for undervisning: Planlegg inn nødvendige kurs for høsten, og få unna arbeidet med å dokumentere din pedagogiske kompetanse i en pedagogisk mappe. Late dager på bryggen, i hagen eller på fortauskafé inspirerer kanskje til endelig å skrive refleksjonsnotatet om egen undervisningserfaring og undervisningsfilosofi?

Ferie og fri fra vanlige forpliktelser kan gi god grobunn for nye idéer – kanskje dukker andre kreative tanker om undervisning eller undervisningsadministrasjon opp i sommer? Da UGLEne møttes tidligere i vår, diskuterte vi blant annet hvordan vi skal undervise flere studenter enn vi gjør i dag. Iblant kan det føles som om økt antall studenter og mer smågruppeundervisning i en situasjon med trang økonomi, bare fører til at hver av oss løper fortere. Da er det viktig å vurdere hva vi gjøre og hva som kanskje kan legges på vent, gjøres av andre, eller gjøres på en annen måte.

Lykke til med siste innsats før semesterslutt og sommerfri!

Mette Vesterhus
Utdanningsleder K2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *