Gledelige nyheter fra bedriftshelsetjenesten ved UiB: – utvidete psykososialetjenester

Vår psykolog Andreas Schei har nå fått en utvidet stilling og jobber nå 100% fra 1.01.23. I tillegg til sitt tidligere arbeid med stipendiater og yngre forskere, vil han nå også bistå i det forebyggende arbeidet med det organisatoriske arbeidsmiljøet og i vanskelige personalsaker. I tillegg har vi fått en ny kollega, Truls Flønes Lillebø, som startet hos oss 1.02.23. Truls er fysioterapeut og kognitiv terapeut og er en del av det psykososiale teamet hos oss i BHT.

BHT er ekspertgruppen som bistår UiB/arbeidsgiver i arbeidet med arbeidsmiljøet. Vårt fokus er arbeidsrelaterte helseproblemer, og vi kan bistå arbeidsgiver med risikovurderinger, forebygging og tilrettelegging. Vår rolle er fri og uavhengig og vi har ingen rapporteringsplikt. Vi er tilgjengelig for alle ansatte for konfidensielle samtaler ved behov, og kan gjerne benyttes dersom en ansatt er i fare for å bli sykemeldt. Da kan vi bistå med råd for forebygge fravær som kan gjøres sammen med leder. I tillegg tilbyr vi en rekke interaktive presentasjoner som kan være aktuelle på HMS-dager eller lignende og kan skreddersy etter behov. Eksempler på tema kan være psykososiale risikofaktorer, stress og stressmestring, arbeidsflyt og effektivitet, psykisk helse på arbeidsplassen, yrkeseksponeringer, fullt forsvarlig fysisk arbeidsmiljø og så videre. Høres noe av dette aktuelt ut for deg eller dere må dere ikke nøle med å ta kontakt. (BHT@uib.no).

Mvh
Siv Lise

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *