Sex and gender in frontier research

 

Foredragsholder: Professor Sabine Oertelt-Prigione MD PhD MSc

Sabine Oertelt-Prigione er specialist i indremedisin, og arbeider med kjønnsforskjeller i medisin I et folkehelseperspektiv med spesielt fokus på utvikling av metoder for implementering av kjønn i medisinske vurderinger. Hun er professor i kjønnsspesifikk medisin ved Avdeling for allmennmedisin og kommunehelsetjeneste ved Radboud Medical Center in Nijmegen, i Nederland, og ved det nyetablerte medisinske fakultet ved Universitetet i Bielefeld, i Tyskland.

Sabine Oertelt-Prigione startet sin medisinske karriere med å studere kjønnsforskjeller i autoimmune sykddommer ved universitetet i California i Davis i USA. I 2009 ble hun ansatt ved Institute of Gender in Medicine ved Charité universitetet i Berlin, og arbeidet der sammen med professor Vera Regitz-Zagrosek. I 2014 vant hun Max Rubner Prize for innovasjon fra Charité Foundation. Dette var det første prosjektet som tok for seg kjønnsrelatert trakassering og diskriminering ved tyske sykehus. Hun ble I 2017 rekruttert til Radboud Medical Center hvor hun nå samarbeider med professor Angela Maas.

Sabine Oertelt-Prigione har publisert 87 artikler. Hun er medlem av International Society of Gender medicine, European Association for Cardiovascular Prevention og var medlem av European Commission Expert group ‘Gendered Innovations 2’.

For å delta på webinaret 20.09.21 kl. 12:00, trykk på zoom lenken nedenfor.

Join Zoom Meeting (recommended)

https://uib.zoom.us/j/67470912054?pwd=MFJIWnlzV0RqekFGVWZ5b3NYbG5LUT09

Meeting ID: 674 7091 2054

Password: e5kPnpiy

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *