Hjemmekontor – Anja Torsvik

Jeg kan bekrefte at effektiviteten går drastisk ned når man sitter i åpent kontorlandskap, spesielt når dette deles med en 6-åring, en snorkende hund og jevnlige besøk av to tenåringer. Til gjengjeld er arbeidsdagen utvidet med flere arbeidsøkter, f.eks. «før-frokost-økten» og «mens-middagen-koker-økten». Jeg er i avslutning av postdok-perioden min og arbeidsoppgavene mine nå om dagen består i stor grad av å skrive manuskript og analysere data. Redigering av tabeller og figurer kan delvis kombineres med hjemmeskoleundervisning, mens konsentrasjonsarbeid er avhengig av god «noise cancelling».

Har hatt noe plunder med ustabil VPN, men med filer og programvarer i offline modus går dette stort sett greit.

Digitale møter fungerer godt og det er motiverende å ha noen å snakke jobb med. Jeg savner kollegaene mine på MGM og K2, men lunsjpause-zoom med Martens-gjengen har vært et hyggelig alternativ.

Jeg trives godt på hjemmekontoret, men det er dessverre ikke ergonomisk tilrettelagt som arbeidsplass. Til gjengjeld har jeg mulighet for å skifte mellom ulike arbeidssteder/stoler/sofa, og jeg har tilgang på god kaffemaskin og godt utvalg av lunsjretter. Utsikten mot Løvstakken er flott, spesielt når sola skinner. Betraktelig mye bedre enn den mørke utsikten mot fjellveggen fra 2. etasje i Lab-bygget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *