Ukens leder

Med fristene til Helse Vest rett rundt hjørnet, vil jeg i første omgang ønske alle som søker lykke til med sine respektive søknader. Vær også oppmerksom på muligheten for å søke på innovative prosjekter gjennom Helse Vest. Senere denne måneden har vi også frister for SFI-søknader, og med flere forskere fra K2 som er involvert i disse søknadene, ønsker jeg å ønske søkere der lykke til!

Som instituttleder Pål diskuterte nylig da rektor for UiB besøkte det medisinske fakultetet for flere uker siden, utgjorde eksterne midler hentet inn av K2-forskere omtrent 15% av den totale eksterne finansieringen tiltrukket av UiB i 2018. Det er en utrolig statistikk for ett institutt, og demonstrerer hva som kan oppnås når topp moderne fasiliteter for universitetet og de innovative sinnene til våre forskere kombineres med det kliniske potensialet til Haukeland universitetssykehus (HUS). Med tøffere tider fremover for UiB, som følge av avtagende finansiering fra regjeringen, vil vektleggingen på å tiltrekke ekstern finansiering, særlig fra NFR og EU, intensiveres. Resultatet er at vi kontinuerlig må utvikle vårt samarbeid med HUS slik at forskningen vår forblir relevant, konkurransedyktig og nyskapende. Dette vil hjelpe oss godt på vei, men som alltid er detaljene avgjørende – spesielt budsjettdetaljer, slik mange av dere med translasjonsprosjekter vil ha opplevd. Utfordringen her vil være å ha større fleksibilitet og dynamikk i hvordan HUS og UiB samhandler, og at de kan finne et symbiotisk og synergistisk forhold for ytterligere å pleie og ikke hindre dette unikt innovative forskningsmiljøet på campus Haukeland. Dermed vil jeg oppfordre lederne våre både på universitetet og sykehuset til å finne brukbare løsninger rundt disse utfordringene for å forbedre forskningsmiljøet og dra nytte av fakultetets finansiering.

Til slutt vil jeg rette oppmerksomheten mot innovasjonsuka OPP (https://www.innovasjonsukenopp.no/om-opp/) som starter neste mandag 16. september. OPP er en feiring av innovatører! Målet er å inspirere folk til å utforske mulighetene innen innovasjon gjennom arrangementer over hele vår region, med sikte på å koble gründere, samarbeidspartnere og investorer. OPP er dermed et flott sted hvis du har en god ide du vil diskutere, hvis du vil lære mer om spesifikke temaer eller hvis du vil lære mer om innovasjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *