Minneord – Gustav Pedersen

Foto: UiB

Gustav Pedersen, sjef for karkirurgisk avdeling, gikk bort den første oktober, etter halvannet års sykdom.

Jeg minnes Gustav som en ung, kunnskapshungrig kollega når jeg kom til Bergen høsten 2002. Han var nysgjerrig, og ville lære seg nye metoder innen faget. Interessen for klinisk forskning resulterte i en PhD i 2007. Samtidig hadde han energi til å være leder for Norsk Karkirurgisk forening 2006-2008. I 2009 reiste Gustav med familien til Malawi og arbeidet der som kirurg. Arbeidet i Malawi gjorde stort inntrykk på ham, og ga en bred forståelse for mennesker; noe han delte med sine kolleger når han kom hjem. I 2012 ble Gustav Pedersen sjef for Karkirurgisk avdeling, Haukeland Universitetssykehus. For ham var det å kombinere forskning og klinikk en selvsagt måte å drive avdelingen på. Gustav var ansatt som førsteamanuensis ved K2. Som foreleser var han opptatt av enkel og tydelig formidling. De siste årene ledet karkirurgisk avdelingen et forskningsprosjekt som inkluderte alle karkirurgiske avdelinger i Norge. Som veileder var han tilgjengelig og positiv, med et smittende engasjement. Gustav var hovedveileder for Lydia Johnsen som nylig leverte inn sitt PhD arbeid – det fikk ikke Gustav oppleve.

Vår varmeste medfølelse går til hans familie i denne vanskelige tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *