Arbeidsseminar om EU’s ekspertdatabase | 13. mars

Arbeidsseminar om “Registrering i EU’s ekspertdatabase, og hvordan du øker sjansene dine for å bli valgt”.

Tirsdag 13. mars kl. 9:00–11:00 vil Kristof Vlaeminck, leder av UiBs Brussel-kontor, lede et arbeidsseminar om registrering i ekspertdatabasen til EU-kommisjonen for å være en potensiell saksbehandler (‘evaluator’) av Horizon2020-prosjekter. Etter en introduksjon av visestyrer for forskning, Marit Bakke, og en kort oversikt over de ulike aspektene ved registreringen, vil deltakerne begynne å lage sin profil mens Kristof hjelper dem. Målet med seminaret er at alle deltakerne er ferdige med å registrere og kan velges av EU-kommisjonen. Ikke glem å ta med din egen bærbar PC/Mac hvis du skal delta på seminaret.

Seminaret finner sted i fakultetets styrerom, 4. etasje, Armauer Hansens Hus. For å registrere deg til verkstedet, send en e-post til: Ingunn.Flatebo@uib.no.

For å la EU-kommisjonen vite at du er interessert i å bli saksbehandler, må du registrere deg som ekspert i databasen. Europakommisjonen vil alltid ha en god blanding av saksbehandlere med ulike profiler (alder, kjønn, bakgrunn, etc.), så ikke tro at du ikke er egnet til å bli ekspert. Det handler bare om å fremheve dine sterke sider. Hvis du er valgt for å evaluere et prosjektforslag, men timingen er ikke ideell i det øyeblikket, kan du bare avslå tilbudet.

Fordelen med å bli saksbehandler er at du vil lese flere prosjektforslag. Dette vil lære deg å forstå hva som gjør en søknad bedre enn konkurransedyktige prosjektforslag, og hvorfor et dårlig forslag ikke oppfyller forventningene. Det er ingen bedre og raskere måte å lære på enn å være en saksbehandler. Dessuten får du et innblikk i hvordan evalueringen foregår, og dette vil gi deg mer innsikt i hvordan prosessene fungerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *