Ukens leder

Kjære alle sammen!

Jeg vil bruke ukens leder til å minne om to saker: RETTE og undervisningsdagen.

Jeg er ansvarlig for oppfølging av prosjekter fra K2 i RETTE, derfor må jeg bare be alle om å sjekke at all nødvendig informasjon er overført fra REK (og per i dag er det en del prosjekter som krever endring i RETTE). Når dere logger dere inn i systemet (https://rette.app.uib.no/) vil dere ha mulighet til å fylle inn mer informasjon om prosjektet og svare på noen spørsmål og deretter bekrefte prosjektet. Det er prosjektlederne som er ansvarlig for å gjøre dette.

RETTE ble etablert av UiB for å etterfølge GDPR og for å sikre at sentrale lovverk følges. UiB skal ha oversikt og kontroll med alle forskningsprosjekter og studentoppgaver som behandler personopplysninger. Medisinske/helseforskningsprosjekter trenger godkjenning fra REK. Noen prosjekter har konsulentplikt hos personvernansvarlig, og NSD (Norsk senter for forskningsdata) kan bidra til å vurdere personvern. Etter vurdering eller godkjenning overføres informasjon fra NSD og REK til RETTE.

Minner til slutt om Undervisningsdagen 18. mai kl.12-15:15 som jeg håper mange vil delta på. Programmet for dagen finner dere i K2nytt i dag. Husk å melde deg på:

UNDERVISNINGSDAG FOR K1 OG K2 18 MAI 2022 /TEACHING DAY FOR K1 AND K2 18 MAY (uib.no)

Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *