Horizon 2020 – Hva er “Expert database”, hvorfor skal jeg registrere og hvordan gjør jeg det?

Den 22. november har utlysningen blitt lansert for å etablere en database med potensielle evaluatører for Horisont 2020 søknader. Sakkyndige (experts) bistår i fagfellevurdering med (i) evaluering av forsknings- og innovasjonssøknader, (ii) revisjon av forsknings- og innovasjonsprosjekter, (iii) monitorering av utvikling, resultat og virkning av forsknings- og innovasjonsprogrammer samt gir råd om formen på fremtidige forsknings- og innovasjonsaktiviteter. Du har en sjanse til å bli valgt som en ekspert hvis du (i) har en høy kompetanse innen forskning eller innovasjon innenfor et hvilket som helst vitenskapelige og teknologiske felt, inkludert ledererfaring, (ii) har minst en universitetsgrad, og (iii) kan være tilgjengelig for sporadiske, kortvarige oppdrag.
Forskere oppfordres til å sende inn et uttrykk for interesse. Hvis man blir utvalgt til å evaluere en spesifikk Horizon 2020 utlysning, kan dette være en nyttig måte å få førstehåndserfaring i å se hva som utgjør en vellykket søknad og hvordan evalueringsprosessen fungerer, spesielt for yngre forskere som planlegger å søke EU støtte. Det kan ta alt fra kort tid til flere år før du blir valgt av Kommisjonen.

Eksperter som ønsker å delta vil få tilgang til tjenesten fra Participant Portal: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/experts. Herfra kan du opprette en ECAS (European Commission’s secure Authentication Service)-konto, hvis du ikke allerede har en. Når du har mottatt passordet ditt, kan du gå tilbake til ‘Expert’-området i Participant Portal, logge inn med ditt ECAS brukernavn eller e-postadresse og passord. Deretter klikker du på “Registrer eller oppdatere profilen din“, dette fører deg til den innledende siden av registreringstjensesten.
Eksperter tidligere registrert for FP7 må erklære sin interesse for å jobbe som ekspert for Horisont 2020 programmet samt revidere “area of expertise”-delen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *