Undervisningsdagen 2019

Som kjent har K2 og K1 felles studieadministrasjon. 7. mai hadde vi den årlige undervisningsdagen. Selv om oppmøtet var bra, kunne det absolutt vært enda bedre. Jeg ber om at flere setter av dagen neste gang – for programmet var viktig og nyttig.

Eirik Søfteland (K1) orienterte først om hvordan OSKE (objektiv strukturert klinisk eksamen) i fjor for 6. semester ble organisert og gjennomført. Vel 300 personer var involvert i dette. Selv om selve OSKE-dagen var en logistisk utfordring mht. å klare å gjennomføre både praktisk og teoretisk evaluering av studentene på en og samme dag, var det uten tvil planleggingen av denne som var den største utfordringen. Og det gikk faktisk knirkefritt uten spesielle problemer! En stor takk til alle, spesielt «OSKE-generalen» Ketil Grong (K2) og Eirik Søfteland (K1).

Ansvarlig for gjennomføring av årets OSKE for 12. semester er Rune Nielsen (K2). Han redegjorde for planene. Datoen er torsdag 06. juni. Denne datoen må alle K2-ansatte i utgangspunktet sette av i tilfelle de trengs til gjennomføring av årets OSKE. Det er i alle fall behov for flere eksaminatorer. Jeg var med i fjor og det var interessant, spennende og morsomt. Kom igjen: ask not what K2 can do for you, ask what you can do for K2!

Undervisningsdekan Steinar Hunskår orienterte om foreslått meritteringsordning for fremragende undervisere og hvordan K2 eventuelt kan implementere dette. Det vil i fremtiden bli mer fokus på dokumentert undervisning – ikke bare kvantitet men kvalitet. Alle med ambisjoner for akademisk posisjon må bygge opp en undervisningsportefølje. Samle dokumentasjon om f.eks. inviterte foredrag, innlegg på møter og seminarer, forelesninger og gruppeundervisning, organisering av undervisning og andres evaluering av din innsats. Den foreslåtte meritteringsordningen vil etter gitte kriterier utpeke personer som utmerker seg særlig for tittelen fremragende undervisere. I tillegg til statusen dette gir, vil de tilgodesees med høyere lønn. Forslaget er nå til høring på instituttene. Vær aktiv og si din mening om dette! Send innspill direkte til Julie Stavnes.

Etter lunsj demonstrerte Jone Trovik, Ingfrid Salvesen Haldorsen (K1) og Hans Kristian Flaatten (K1) team-basert læring (TBL). Deltakerne på undervisningsdagen ble delt inn i grupper for en TBL-økt der vi brukte Socrative og samtidig lærte flervalgsoppgaver. Dette var praktisk og veldig nyttig, og jeg fikk i alle fall lært masse jeg ikke hadde fått med meg tidligere. En praktisk begrensing på Socrative er at gratisversjonen kan involvere maksimalt 50 studenter. Vi undersøker nå om det er mulig å kjøpe inn felles lisens for alle undervisere ved K2 og K1 og der en kan involvere opp til 150 studenter.

Årets undervisningspris gikk til Bjørg Tilde Svanes Fevang (K2) og Anders Molven (K1). Gratulerer til begge – vel fortjent! I tillegg til heder og ære, følger det med 50.000 kroner til Undervisningsprisen ved K2.

En stor takk til visestyrerne Jone Trovik og Ingfrid Salvesen Haldorsen (K1) for vel gjennomført undervisningsdag. Jeg ser frem til neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *