Ukens leder

Eva Gerdts

Obligatorisk undervisningsrapportering

Undervisningsregnskapet er et verktøy utviklet for at instituttene skal ha oversikt over ressurser som medgår til undervisningsarbeid. Verktøyet er langt fra perfekt, men altså det som både K2 og MOF vil bruke i tildeling av nye undervisningsoppgaver i framtiden. At den enkelte av oss registrerer undervisning som er gitt er obligatorisk, i likhet med at vi registrerer publikasjoner i Cristin. Man kan like eller mislike denne type registreringer, men dette er en del av de obligatoriske arbeidsoppgaver som følger med det å ha en vitenskapelig stilling ved MOF. Registreringen er også i den enkeltes interesse da vi jo dokumenterer hva vi bruker arbeidstiden på, og om vi er fullbooket eller om vi har ledig kapasitet. Det siste er jo særdeles viktig nå som Ny studieplan for profesjonsstudiet medisin er under utvikling med forslag om en betydelig økning av smågruppeundervisning. Resultatet fra vårens undervisningsregnskap er nå klart og viser at 33% av K2 undervisningskapasitet er utnyttet når kun faste vitenskapelige stillinger medregnes. Mange har ikke registrert sin undervisning, og dette bidrar til at vår undervisningsproduksjon ikke synliggjøres. Det nærmer seg nå tid for registrering av høstens undervisning. Jeg vil sterkt anbefale alle vitenskapelig ansatte om å registrere sin undervisning!

Eva

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *