Kreft og underernæring

Senter for ernæring har gleden av å invitere til et nytt seminar i vår seminarrekke. Serien tar opp sentrale utfordringer innen ernæring og helse.

Torsdag 25. mars , kl. 14:30-15:30

Arrangementet er et hybrid arrangement. Dersom man ønsker å være tilstede fysisk i Aud. AHH må man melde seg på via denne lenken senest 24. mars:  https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=10091770 Opplysningene slettes etter arrangementet.

Arrangementet streames også via Zoom: https://uib.zoom.us/j/63442356169?pwd=L2NqNGdSVVVTeG5nbk0vTEprak4wQT09 Husk å «mute» deg så sant du ikke har fått ordet.

Velkommen!

Christine Henriksen er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og jobber som førsteamanuensis ved Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Hun har ansvaret for Senter for klinisk ernæring, som er et samarbeid mellom UiO og Oslo Universitetssykehus. Hennes forskningsinteresser er kreft og underernæring, ernæring til syke barn samt cøliaki og matvareallergi.

Underernæring er definert på forskjellige måter i litteraturen, og det finnes mange ulike verktøy for å identifisere hvem som er i risiko eller er underernærte. Resultatene fra en Europeisk multi-senterstudie viser at norske kefer har lav kunnskap om underernæring. Patient-Generated Subjective Global Assement (PG-SGA), et anbefalt verktøy for å identifisere underernæring blant kreftpasienter, er oversatt til norsk og validert. Andel underernærte ved bruk av Global Leadership Initiative on Malnutrition (GLIM) avhenger av valg av screeningverktøy, og samsvarer dårlig med PG-SGA i enkelte populasjoner. Andre temaer som belyses på seminaret er konsekvenser av underernæring, samt hvordan underernæring kan forebygges og behandles, inkludert den planlagte GAIN-studien ved Senter for klinisk ernæring.

Arrangementet er et hybrid arrangement. Dersom man ønsker å være tilstede fysisk i Aud. AHH må man melde seg på via denne lenken senest 24. mars:  https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=10091770 Opplysningene slettes etter arrangementet.

Arrangementet streames også via Zoom: https://uib.zoom.us/j/63442356169?pwd=L2NqNGdSVVVTeG5nbk0vTEprak4wQT09 Husk å «mute» deg så sant du ikke har fått ordet.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *