Månedlige arkiver: september 2020

En stor takk!

Etter knapt en uke som fungerende instituttleder vil jeg først si en stor takk til all tilliten og støtten jeg har fått, og da må nok Julie fremheves spesielt. Jeg håper dere alle har litt forståelse for at det kan bli noen forsinkelser i en del prosesser, men jeg gjør så godt jeg kan, og sammen med Emmet, Mette og Julie er jeg sikker på at vi skal klare det. Jeg har nå fått en posthylle i 8.etasje, og jeg skal være tilgjengelig på Pål sitt kontor i 8. etasje hver tirsdag. De andre dagene kan jeg treffes på kontoret mitt i 5.etasje labbygget (5395).

Selv om jeg har overtatt de fleste forpliktelser har Pål og jeg blitt enige om at medarbeidersamtalene utsettes til etter han er tilbake som leder. Men alle forskningsgruppeledere må gjerne fortsette med medarbeidersamtalene, husk at vi nå er pålagt å gjennomføre de, det er ikke nok å tilby medarbeidersamtale.

En annen sak jeg gjerne vil nevne er UiBs økt fokus på ERC søknader. Alle vitenskapelige ansatte burde i det minste vurdere om det er aktuelt å søke. Amra kommer til å kontakte dere med mer informasjon i løpet av de neste månedene.

Og selv om høsten har begynt håper jeg at vi får litt sol til helgen!

Fakultetets HMS-dag

Hold av datoen 10. desember for fakultetets HMS-dag! Noe usikkert i hvilken form den kommer, mer info vil komme når det nærmer seg.

På dagen skal det deles ut en arbeidsmiljøpris, til den eller de som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet i 2020.

Arbeidsmiljøpris på Det medisinske fakultet 

Arbeidsmiljøprisen tildeles årlig til en person eller enhet/gruppe som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet. Ut fra en helhetsvurdering skal prisen tildeles den eller dem som har gjennomført eller tatt initiativ til nye og innovative tiltak etter minst ett av følgende kriterier:

1. Bidrar til å øke sikkerheten på arbeidsplassen.

2. Bidrar aktivt til et positivt arbeidsmiljø preget av inkludering og mangfold.

3. Bidrar til å øke forståelsen av og kunnskapen om arbeidet med helse, miljø og sikkerhet.

4. Tiltak som bygger broer på tvers av organisasjonen, og som bidrar til at «vi -følelsen» styrkes.

Nominasjoner sendes inn her, med frist 15. november.

Søk på kurs innen vurdering i medisinsk utdanning og få kurs og utgifter dekket!

Nasjonal delprøve i medisinstudiet sine midler fra NOKUTs Utdanningskvalitetspris går blant annet til kompetanseheving innenfor medisinsk vurdering. Nå kan du søke om å få dekket reise, opphold og kursavgift via utgiftsrefusjon. Alle som lager eksamensoppgaver til eksamener ved medisinstudiene ved norske universiteter og/eller lager oppgaver til nasjonal delprøve i medisin kan søke. Teknisk-administrative som jobber tett med eksamen kan også søke, selv om de ikke lager oppgaver.

På grunn av COVID19-situasjonen er flere av kursene gjort om til online-kurs. Her finner du de aktuelle kursene i 2020/2021 https://www.med.uio.no/om/prosjekter/nasjonal-delprove-medisin/kurs/2020/kurs-2020.html

Frist for å søke er 1. oktober 2020, og søknader sendes til arbeidsgruppen for nasjonal delprøve ved Åsmund Skaar: asmund.skaar@medisin.uio.no

Les mer her: https://www.med.uio.no/om/prosjekter/nasjonal-delprove-medisin/kurs/

Nye publikasjoner

Her er nyere publikasjoner med bidrag fra K2 basert på siste ukes litteratursøk på PubMed (og eventuelt artikler som ikke har vært med i tidligere lister). Denne gangen inkluderer listen totalt 8 nyere publikasjoner. Oppføringene forekommer i den rekkefølgen de er mottatt fra NCBI. Hvis du har publikasjoner som ikke er inkludert i denne eller tidligere lister, sendes referansene til Oda Barth Vedøy.

Les videre

Midlertidig rokkering i K2-ledelsen

Kjære alle. Dekanatet ønsker fullt fokus på SFF-søknadene siste 2 mnd med den effekt at de to koordinatorene ved K2, Eystein og meg, gis midlertidig permisjon fra våre verv i K2-ledelsen. Fra 21/9 og i ca. 2 mnd rykker Slike Appel opp som fungerende instituttleder og Emmet McCormack som forskningsansvarlig pluss visestyrer. Alle henvendelser, epost, telefoner mm skal således gå til disse og ikke til Eystein eller meg i denne tiden.

Jeg vil benytte anledningen til å takke begge to for at dere er villige til å ta på dere disse vervene. Jeg er sikker på at dere vil skjøtte vervene på en utmerket måte og ønsker dere lykke til!

Hovedutlysningen ved Norges forskningsråd 2021

Norges forskningsråd endrer fristen for neste års store utlysning, for mange også kjent som FRIPRO. Den nye fristen blir 10. februar og under ser dere hva det blir mulig å søke på. I tillegg vil kompetanse- og samarbeidsprosjekt, som inkluderer helseprogrammene, ha frist 17. februar. Disse vil jeg presentere når det kommer mer detaljer om hvilke tema de vil prioritere.

Les videre

Til alle førsteamanuensiser med ønske om opprykk til professor

Årets søknadsfrist for å søke om opprykk til professor etter kompetanse kom kanskje litt brått på noen av dere i den unntakstilstanden vi har opplevd i det siste. Hadde de tenkt å søke om opprykk i år, men rakk ikke denne fristen på grunn av korona-relaterte forsinkelser? Da kan du sende inn en kortfattet begrunnelse (to-tre setninger) til Gerd.Johannesen@uib.no senest 25. september kl 15.00. Du vil då få en ny anledning til å søke ved ekstraordinær frist som er satt til 31.12.2020.

De som allerede har søkt innen ordinær frist, vil bli behandlet som vanlig.

Fulbrightstipend for norske statsborgere til USA 2021-22

Covid19 har naturligvis skapt problemer for årets  kull av norske Fulbrightstipendiater – som for alle andre – og vi har tillempet så godt vi kan innenfor rådende restriksjoner; noen har vært nødt til å trekke seg, noen reiser ut først i januar, og andre har valgt å utsette oppholdet til neste år.

Men nå håper vi på bedre tider, ser fremover,  og minner om søknadsfristen for Fulbrightstipend til USA for det akademiske året 2021-22: 1. oktober, 2020.

Les videre

Forespørsel om tema for bacheloroppgaver i human ernæring

Våren 2021 skal 25 studenter ved bachelorprogrammet i human ernæring skrive en bacheloroppgave. Oppgaven skal utgjøre 15 studiepoeng, som tilsvarer ca. 6 uker fulltidsarbeid. Målet med oppgaven er å gi studentene erfaring med ernæringsvitenskapelig arbeid, i form av planlegging, gjennomføring og presentasjon av et vitenskapelig prosjekt. Oppgaven kan være en begrenset empirisk oppgave eller en litteraturoppgave (review). Litteraturoppgaver er anbefalt, og den skal helst være en ‘systematisk review’. Studentene får opplæring i litteratursøk og skriveteknikk som en del av emnet. Veiledningen vil i hovedsak fokusere på vitenskapelig innhold. Erfaring viser at det er lurt å finne et begrenset tema med ukontroversiell litteratur.

Les videre