Daglige arkiver: 14. januar 2022

Ukens leder

Hvem fortjener K2s undervisningspris?

Undervisning er en av kjerneaktivitetene våre og vi vil stimulere til GOD undervisning ved K2!

Æres den som æres bør – også innen undervisning. For å vise at instituttet vårt anerkjenner betydningen av god undervisning, ønsker vi ved årets K2s Undervisningspris (kr 50.000) å hedre en underviser eller et undervisningsmiljø som har utmerket seg innen undervisning i 2021. Vi ønsker nominasjoner på gode kandidater som har gjort en innsats innenfor de områdene som K2 har undervisningsansvar for, det være seg i form av ekstraordinært god, studentnær undervisning, eller utvikling og gjennomføring av innovative undervisningsopplegg.

Tenk på hvem du vil nominere nå! Send en mail med forslag om din kandidat med en kort begrunnelse på mette.vesterhus@uib.no innen 15. mars. Instituttledelsen velger beste kandidat. K2s Undervisningspris deles ut på Undervisningsdagen i mai – dato kommer.

«Norge er gjenåpnet og vi er tilbake i auditoriene!» ropte jeg i mikrofonen i september – til jubel og klappsalver fra studentene i et stappfullt auditorium i AHH. Jeg var så heldig å undervise den dagen da fulle auditorier endelig var lov. Så fikk vi en smell med nye innstramninger, men etter hvert skal vi igjen vende tilbake til «live» undervisning – nye anbefalinger for MED vedtas ila januar. Da tar vi med oss noen gode nyvinninger:

Videonotat og hybride løsninger. Fakultetet og studentene ønsker at vi holder hybrid undervisning når vi åpner opp. Alternativt at vi gir tilstrekkelig informasjon om hvordan studentene kan tilegne seg tilsvarende kunnskap, for å gi et tilbud til de som må holde seg hjemme på grunn av sykdom eller smitte. Hybrid undervisning kan (oftest) være enklere enn du tror! De fleste av auditoriene som vi bruker for plenumsundervising har videoopptaksmulighet installert. Integrert i MittUiB finnes en «Videonotat»-lenke. Trykk på denne og finn din forelesning på listen som er lagt inn der. Før forelesningen er satt til å starte ifølge timeplanen, må du velge «Ta opp» eller «Ta opp og strøm» (gir live-strømming). Selve opptaket starter og stopper automatisk på det tidspunktet som er angitt i timeplanen. Husk at mikrofonen i auditoriet må være på, og kjør din powerpoint fra Uib.no-login på auditoriets PC-system for at det skal komme opp i videoen i eget vindu. Kontaktinfo til IT-assistentene (som kan hjelpe med mikrofon og utstyr) finner du i undervisningsrommene. For andre spørsmål, kontakt UiB læringslab eller studieadministrasjonen, studie@kliniskmedisin.uib.no.

For mer informasjon om videonotat på UiBs nettsider: https://www.uib.no/diguib/78854/opptak-av-forelesning-videonotat.

Mette

FORSKERLINJEN VED DET MEDISINSKE FAKULTET SØKER FORSKNINGSPROSJEKTER OG VEILEDERE TIL STUDENTER PÅ KULL 21

Kjære kollega,

Ved Forskerlinjen er vi i full gang med å rekruttere studenter fra 2021-kullet med tanke på opptak på Forskerlinjen høsten 2022. Det er en absolutt fordel at aktive, interesserte studenter rekrutteres så tidlig som mulig i 2022, helst før sommerferien.  Til enhver tid er det ca. 75-80 studenter som går på forskerlinjen, dvs ca. 10 % av studentene. Både studenter og veiledere melder tilbake om gode erfaringer og god forskning. Mange studenter er godt i gang med sitt ph.d.-prosjekt. Vi har 17 plasser til disposisjon hvert år, 15 FOR MEDISIN OG 2 FOR ODONTOLOGI.

Med dette inviterer vi deg til å levere inn prosjektforslag. Det er viktig at prosjektene er av en slik karakter at de lar seg gjennomføre i forskerlinjeløpet. Potensielle forskerlinjestudenter er genuint interesserte, de er smarte og vitebegjærlige. MEN det er viktig å huske at de fleste er unge og uten forskningserfaring, noe som innebærer at de trenger tett oppfølging i startfasen.

Forslag til prosjekter leveres inn forslag her.

Du skal vinne studentenes interesse og entusiasme for feltet og faget. Ved opptaket i 2021 var det 23 søknader til 17 plasser.

Frist for innlevering: 28. januar 2022.

«Mingledag» onsdag 9. februar

Som tidligere ønsker vi å initiere større kontakt mellom studentene og forskningsmiljøene, og inviterer dere til å presentere dere på stands. Vi vil forsøke å dele dere inn etter institutt. Det vil bli satt opp postervegger i minglearealet på BBB, onsdag 9. februar, kl. 11.30-13.30. Tilbakemeldingene vi har fått på dette opplegget er svært bra, både fra studenter og forskere.

Hvis du lurer på hva Forskerlinjen innebærer og hvilke fordeler og plikter en har som er veileder, så finner du informasjon på https://www.uib.no/med/65047/forskerlinjen-ved-det-medisinske-fakultet.

Vi håper på mange gode forskningsprosjekter.

Vennlig hilsen
Anne Berit Guttormsen
Professor
Leder av Forskerlinjen

Interessert i bistilling som Editorial Assistant i Clinical Dysmorphology?

Hei alle sammen

Jeg begynte for et år siden som overlege ved Avdeling for medisinsk genetikk på HUS etter ca. 10 år som Senior Consultant ved Department of Genomic Medicine i Manchester med syndromologi som spesialfelt, og før det tilsvarende arbeid ved de store barnesykehusene i Roma og Athen.

Jeg ble nettopp utnevnt til Editor-in-Chief for Clinical Dysmorphology, en arbeidsoppgave jeg med glede tar på meg siden dysmorfologi er den delen av genetikken som ligger mitt hjerte nærmest. Journalen ble startet på tidlig 90-tall av bl.a. Michael Baraitser, og jeg overtar nå sjefsredaktørjobben fra dame Dian Donnai, se https://journals.lww.com/clindysmorphol/pages/default.aspx

Redaktøren kan utnevne en Editorial Assistant som får litt penger for jobben fra journalen. Jeg, og andre med meg, tenkte at dette kunne være en lærerik bijobb for noen som er ryddig og strukturert, og er interessert i å lære mer om hvordan en klinisk-genetisk journal fungerer. Jobben er administrativ, men man har tilgang til alle manuskriptene og kan lese det en vil. Arbeidet foregår i Editorial Manager, et brukervennlig dataprogram, og arbeidsmengden anslås til 2-3 timer per uke.

Journalen kommer ut med fire utgaver i året, og jobben er honorert ($1,750 per kalenderår).

Ta kontakt med meg hvis du er interessert eller har flere spørsmål på

sofia.douzgou.houge@helse-bergen.no

Du finner meg i 6. etasje i laboratoriebygget, Rom 6495

HMS-dag

Fakultetets andre felles HMS-dag arrangeres digitalt onsdag 23. februar kl. 12:00 – hold av tiden (dagen var planlagt avholdt 3. november men flyttes til vårsemesteret 2022)

Program for HMS-dagen kommer senere.

Beste hilsen

Dekan Per Bakke, fakultetsdirektør Heidi A. Espedal, verneombud Lise Skålvik og HMS-koordinator Gjert Bakkevold og fakultetets HMS-utvalg:

  • Emil Hausvik, HMS-koordinator ved Institutt for biomedisin
  • Siv Lise Bedringaas, HMS-koordinator ved Klinisk institutt 2
  • Kirsti Nordstrand, HMS-koordinator ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin
  • May Britt Kalvenes, HMS-koordinator ved Klinisk institutt 1
  • Signe Solberg, administrasjonssjef Institutt for klinisk odontologi
  • Mathias Ziegler, Instituttleder Institutt for biomedisin