SKOK tilbyr et tre-timers kurs om kjønnsperspektiver i forskningen. Kurset inviterer til refleksjon rundt hvordan analytiske kjønnsperspektiver kan integreres både i pågående medisinsk forskning og i framtidig søknadsarbeid.
Inkludering av kjønnsperspektiver blir stadig viktigere for vurderingen av forskningens kvalitet – både for søknader og for selve forskningsresultatene. For eksempel har både Norges Forskningsråd og EU som målsetting at prosjektsøknader ikke bare skal ha kjønnsbalanse, men også at kjønnsperspektiver skal være en integrert del av prosjektets forskningsspørsmål, metode og analyse. Analytiske og tverrfaglige tilnærminger til kjønn kan dermed både bidra til å styrke en prosjektsøknad og til å gi nye innfallsvinkler som hever kvaliteten på forskningen.
Dette kurset gir en innføring i kjønnspolitikken til eksterne finansieringskilder, og i hvordan kjønnsperspektiver kan integreres i pågående forskning og i framtidige søknader. Kurset vektlegger spesielt eksempler fra medisinsk forskning.
Tid og sted: 6. november kl. 10.00-13.00, styrerommet 4.etg., Armauer Hansens hus
Påmelding til Amra innen 2.november!
Innhold i seminaret:
1. Velkommen og presentasjon av kandidatene
2. Oversikt over EU og NFR sin policy for integrering av kjønnsperspektiv i forskingsprosjekt og krav til kjønnsbalanse i forskargruppa.
3. Kjennskap til ulike forståingar av kjønn, samt sentrale omgrep frå likestilling- og kjønnsforskingsfelten.
4. Reflektere kritisk over eigne forståingar av kjønn, og korleis desse blir spegla i deira forskingsprosjekt.
Lunsj 11.30-12.00
5. Kjønnsbalanse i metodebruken og kunnskapsproduksjon.
6. Kunne vise til dømer på korleis integreringa av kjønnsperspektiv i ulike felt har ført til ny og innovativ kunnskapsproduksjon.
7. Ha kjennskap til metodologiske og analytiske verktøy som dei kan nytte for å integrere kjønnsperspektiv i sine prosjekt på ein betre måte.
8. Sammendrag: Vite korleis dei skal adressere krava til kjønnsperspektiv og kjønnsbalanse i utarbeidinga av prosjektsøknader.