Noli turbare circolos meos!

Helge-Ikke rør mine sirkler! (Arkimedes, Syrakus, 212 f. Kr.) Det kan jo være kjekt å si, men skjebnesvangert, slik det ble for Arkimedes der han satt fordypet i sine vitenskapelige funderinger i sanden foran huset sitt i Syracus på Sicilia mens en av en av de fiendtlige romerske soldatene kom der han satt (Syrakus var en del av Magna Graecia). Soldaten likte tydeligvis ikke svaret og hogg ned Arkimedes. Det ble Arkimedes’ berømte siste ord.

Det er neppe heldig å beskytte sine sirkler i andre sammenhenger heller, revirtankegang er ofte hemmende for en organisasjon. En viktig oppgave for instituttledelsen er å ha oversikt over ressursbruk, inkludert bruk av arealer og utstyr, slik at vi får effektiv sambruk.  Med tanke på arealbruk har vi fått etasjekontakter spredt over K2 som vi nå kan samhandle direkte med for å optimalisere arealbruken. I tillegg skal K2 oppdatere oversikten over tyngre utstyr som hver gruppe besitter slik at vi kan dele denne informasjonen på hjemmesiden. Vi håper således det kan bli lettere å vite hvor man kan ta kontakt hvis man ønsker å samarbeide med noen som har det ønskede utstyret. Dette er fornuftig ressursbruk, en mulighet til å øke interaksjonene internt på instituttet, og en mulighet for flere “Eureka”-øyeblikk.

Helge Ræder

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *