Vitenskap og politikk – en ny rolle for universitetene?

UiB-rektor Dag Rune Olsen og UiO professor Dag O Hessen, forfatter av boken «Sannhet til salgs – et forsvar for den frie forskningen», møtes til debatt.

Science advice og science diplomacy er mye omtalt i akademia for tiden, og vektlegges i økende grad av institusjonenes ledere. Er fremtiden for Universitetene, i tider med mindre tiltro til kunnskap, i ferd med å bli premissleverandører for politikken? Kan universitetene bli politikkens redning og politikken bli universitetenes redning?

Sted: Litteraturhuset, Rom: Olav H. Hauge.
Tid: Torsdag 7. juni kl. 19:00.

Åpent arrangement/gratis adgang. Se også uib.no

Møtet er det første i en ny serie møter arrangert av Academia Europaea Bergen Knowledge Hub som setter lys på forholdet mellom akademia og samfunnet. Academia Europaea er det felleseuropeiske vitenskapsakademiet, og Bergen Hub skal være en platform for Akademiets aktiviteter i Norden med fokus på Norden, Nordområdene, marine og maritime forhold.

Vennlig hilsen

Kristin Hansen
Project Manager
Academia Europaea Knowledge Hub Region Bergen
https://aebergen.w.uib.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *