Daglige arkiver: 16. januar 2025

Noe smått kan bli til noe stort

Det er tid for tildeling av smådriftsmidler (SMÅFORSK). Midlene er et spleiselag mellom NFR og UiB. Intensjonen med denne tildelingen er at midlene skal gis til forskningsgrupper som ikke har fått tilslag på store tildelinger slik at de kan komme i gang med nye prosjekter og få tilslag på større søknader.

Det kan søkes om å dekke utgifter til reiser, seminarer, kurs, materiell, teknisk-administrativ assistanse og andre driftskostnader. I år er det 743 000 kroner til utdeling på K2

Krav til søknad og kriterier for tildeling:

  • Midlene går til forskere som ikke har store driftsmidler allerede.
    Størrelsen på de enkelte bevilgningene er mellom 15 000-150 000 NOK.
  • Midlene må brukes innen utgangen av 2025 og kan ikke overføres.
  • Mottakere må være aktive forskere i fast vitenskapelig stilling ved K2, professor 2 eller førsteamanuensis 2.
  • Mottakere må ha søkt eksterne midler de siste årene.

Søk via denne lenken: Smådriftsmidler/Small research funds (frist/deadline 13.2.25)

Søknadsfristen er 13.2.2025

Med ønske om god helg

Eystein Husebye

Disputas | 23/01-25 | Bjørn-Erik Bertelsen

DET MEDISINSKE FAKULTET

UNIVERSITETET I BERGEN

DISPUTAS – PH.D.-GRADEN 

Bjørn-Erik Bertelsen 

Kandidaten utgår fra Klinisk institutt 2

Hovedveileder: Dr.scient. Bjørg Almås

Medveiledere: førsteamanuensis Kristin Viste og professor Gunnar Mellgren

Prøveforelesning:      Torsdag 23. januar 2025 kl.09.15

Sted:Auditorium, Armauer Hansens Hus, Haukelandsveien 28

Oppgitt emne:«Metabolic tracing as a tool to study biochemical alterations in cancer»

Disputas: Torsdag 23. januar 2025 kl. 11.15

Sted: Auditorium, Armauer Hansens Hus, Haukelandsveien 28

Avhandlingens tittel:      «Ultrasensitive Assays for Targeted Breast Cancer Treatment»

  1. opponent: Ph.d. Katja Elgstøen, Oslo Universitetssykehus
  2. opponent: Førsteamanuensis Egil Støre Blix, UiT Norges arktiske universitet
  3. medlem av komiteen: Forsker Bergithe Oftedal, Universitetet i Bergen

Disputasen blir ledet av professor Ola Myklebost.

Åpent for alle interesserte

Forhåndskunngjøring: Utlysning av forslag om ansvarlig bruk av kunstig intelligens

NordForsk planlegger en utlysning av forslag om ansvarlig bruk av kunstig intelligens basert på et nordisk-baltisk initiativ. Utlysningen åpner i februar 2025.

NordForsk har som mål å finansiere prosjekter som tar opp felles nordiske og nordisk-baltiske samfunnsutfordringer i sammenheng med omfattende bruk og implementering av kunstig intelligens i regionen. Disse utfordringene inkluderer, men er ikke begrenset til, aldrende befolkninger, pågående strukturelle utviklinger i arbeidsmarkedet, samfunnsmessig og politisk polarisering, helsesystemer, utdanning, kompetanseutvikling og livslang læring og den grønne omstillingen av økonomien.

Dette initiativet søker å utforske bruken, utviklingen og implementeringen av kunstig intelligens på individuelt, organisatorisk og samfunnsnivå, og skape forutsetninger for ansvarlige og kritiske fremtidige tilnærminger.

Les mer her.

Få inntil 500 000 kroner i midler

For at en idé skal være innovativ, må den være ny, skape verdi og svare på spesifikke behov fra en bestemt brukergruppe, eller fra samfunnet generelt.

Gode ​​ideer finnes i alle fagmiljøer, og kan bli sosiale innovasjoner, offentlig sektorinnovasjoner, prosessinnovasjoner, kommersialiseringsprosjekter eller andre typer innovasjon.

Maksimalt støttebeløp er 500 000 kroner for forskerprosjekter, og 100 000 kroner for studentprosjekter. Søknadsfristen er 14. februar 2025. Les mer og finn detaljert informasjon om finansieringsprogrammet her: Har du en god idé? Søk støtte! | UiB Innovasjon | UiB

Midler til samarbeidsprosjekt og faglige møteplasser innen globale samfunnsutfordringer

Globale samfunnsutfordringer (GSU) ved UiB ønsker å stimulere til faglige møteplasser og samarbeid på tvers av fakultetene og lyser ut såkornmidler til formålet. Minimum to fakulteter skal være involvert i samarbeidet om globale samfunnsutfordringer og aktiviteten må knyttes til temaet ulikhet. Samlet ramme for utlysningen er kr 600.000. Det bevilges maksimum kr 100.000 per prosjekt.

https://www.uib.no/samfunnsutfordringer/175389/midler-til-samarbeidsprosjekt-og-faglige-m%C3%B8teplasser-innen-globale

Webinar

Introduksjon til Horisont Europa (webinar)

Engangsfinansiering i Horisont Europa (webinar)

Finne partnere og samarbeidsprosjekter (webinar)

Evaluering av samarbeidsprosjekter (webinar)


Andre Horisont Europa kurs

Fortsatt tid til å søke om MSCA Staff Exchanges 2024!

HORIZON-MSCA-2024-SE-01-01

Frist 5. februar 2025

MSCA Staff Exchanges involverer organisasjoner fra akademiske og ikke-akademiske sektorer (inkludert små og mellomstore bedrifter) fra hele verden.

Støtte gis for internasjonal, inter-sektoriell og tverrfaglig mobilitet av FoU-personell, noe som fører til kunnskapsoverføring mellom deltakende organisasjoner.

Staff exchanges finansierer kortsiktige internasjonale og inter-sektorielle utvekslinger av ansatte som er involvert i forsknings- og innovasjonsaktiviteter i deltakende organisasjoner. Målet er å utvikle bærekraftige samarbeidsprosjekter mellom forskjellige organisasjoner fra akademiske og ikke-akademiske sektorer. Utvekslede ansatte drar nytte av ny kunnskap, ferdigheter og karriereutviklingsperspektiver, mens deltakende organisasjoner øker sin forsknings- og innovasjonskapasitet.

Suksessraten i 2023-utlysningen var omtrent 30%.

MSCA Staff Exchanges 2024 | Marie Skłodowska-Curie Actions

 

Oppstart EU prosjekt

K2 gratulerer professor Kurt Hanevik og partnere i Etiopia og Mozambique med tildeling fra EU EDCTP3. Prosjektet Impact of a cryptosporidiosis point-of-care test-and-treat strategy in children with diarrhoea (CryptoT&T) startet denne uken.

Cryptosporidium er en parasitt som forårsaker alvorlig diaré, spesielt hos små barn i lav- og mellominntektsland, noe som fører til mange dødsfall og langsiktige helseproblemer. CryptoT&T har som mål å teste en ny diagnostisk metode ved hjelp av LED-mikroskopi for raskt og nøyaktig å oppdage infeksjonen, noe som muliggjør rettidig behandling. Målet er å redusere varigheten av sykdom og forbedre behandling for barn med Cryptosporidium infeksjon i to lavinntektsland samt vurdere nytte og kostnad av diagnostikk og behandling i samsvar med FNs bærekraftsmål (SDG) og WHO sine mål.

https://cordis.europa.eu/project/id/101159438