Avfall på rom for risikoavfall i 9. etasje Lab-bygget

Det har til tider blitt stående mye avfall som ikke har blitt hentet. Dette skyldes flere ting:

  • mangelfull utfylling av deklarasjonsskjema
  • avfallet har ikke blitt påskrevet deklarasjonsnummer
  • de røde kassene har blitt forseglet, og det har vært umulig å finne ut hva som er oppi…

farlig avfallDet viser seg nå at vi har fått levert feile røde avfallskasser. Vi skal bare bruke kasser der lokket er hengslet på den ene siden, ikke de hvor lokket kan tas helt av. Tanken er da at deklarasjonsskjema skal ligge nedi kassen, ettersom lokket kan åpnes. Det kan ligge flere typer avfall med forskjellig deklarasjonsskjema, men det er viktig at deklarasjonsnummer skrives på det tilhørende avfallet. Avfallet blir tatt ut når det har nådd avfallsstasjonen, og kassene gjenbrukes. Viser til følgende dokumenter: “Håndtering av farlig avfall” som ligger på Innsiden under Hospitaldrift Transport og “Veileder for utfylling av deklarasjonsskjema” som ligger i Helse-Bergen sin elektroniske kvalitetshåndbok (begge krever innlogging).

Husk at deklarasjonsskjema må fylles riktig ut. Miljøhallen kan være behjelpelig ved spørsmål. Kontakt Pål Andersen (Seksjonsleder) 7-2583 eller Asbjørn Gelin (Enhetsleder) 7-2550.

For ordens skyld kan det nevnes at deklarasjonsskjema må bestilles fra Sentralforsyningen, skjema nr. 202 580. Blanke avfallskanner, kjegler og røde kasser kan bestilles fra portørene i Lab.bygget (tlf. 7-7892) eller Miljøhallen (tlf. 7-6930). Blå plast-avfallskanner utgår. De blanke kannene sendes nå til destruksjon, og blir ikke gjenbrukt slik som tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *