Månedlige arkiver: august 2024

Kjære alle sammen,

Hele 5 av 8 søknader som har gått videre til runde 2 i utlysningen fra kvinnehelsesenteret DRIV kommer fra K2-  Eystein Husebye, Stian Knappskog, Camilla Krakstad, Stephanie Le Hellard og Helge Ræder. Gratulerer!

For å kunne opprettholde det fantastiske forsknings- og undervisningsarbeidet (inklusive veiledning) ved K2 og samtidig spare penger, er vi nødt til å se på hvordan vi kan hjelpe hverandre på en bedre og mer effektiv måte.

Vi vil derfor begynne en kartleggingsprosess av våre tekniske ansatte, som utgjør en kjemperessurs ved instituttet vi er helt avhengig av. Uten dem hadde vi hverken kunne gjennomføre forskningsprosjektene eller undervisningen som vi gjør i dag. I løpet av de siste 10 årene har også strukturen på forskningsgruppene ved K2 naturlig nok endret seg en del, slik at det blir naturlig å se på det.

Til å begynne med kommer vi til å sende ut spørreskjema til våre teknikker for å få en oversikt over ferdighetene, kapasiteten, ønsker mm. Vi kommer til å informere alle fortløpende om hvor vi er i prosessen.

Ha en riktig god helg!

Vennlig hilsen

Silke

Felleslunsj for vitenskapelige ansatte

Bli kjent med kollegaene dine! Fakultetsledelsen gjentar suksessen fra sist og inviterer alle vitenskapelige ansatte, fra PhD-kandidater til professorer, til felles lunsj onsdag 4. september, kl. 11:30 i EITRI. Hensikten er rett og slett å møtes på tvers av fagmiljøer og institutter slik at vi blir bedre kjent med hverandre. Enkel lunsj serveres. Påmelding er ikke nødvendig

I høst vil det bli arrangert felleslunsj også 2/10, 6/11 og 11/12, kl. 11:30 i EITRI.

Velkommen!

Mvh
Per Bakke, dekan

Invitasjon til lokal trivselsundersøkelse for K2, 2024

Vi håper dere vil ta dere tid til å svare på årets trivselsundersøkelse for oss som jobber på K2. Dette er en lokal undersøkelse som tar mellom 5 – 10 minutter å besvare.

Frist for å svare er 15. september.

Undersøkelsen er anonym og de generelle resultatene vil bli presentert i nyhetsbrevet.

https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=17517976

Valg av verneombud for perioden 2025 – 2026

Til informasjon er valg av verneombud på alle nivå er i gang.

For det lokale valget på K2 oppfordrer vi ansatte på instituttet til å fremme forslag til kandidater for perioden 2025 – 2026.

Det er lov å foreslå seg selv også, samt de vi allerede har i funksjonene i dag.

Legg inn forslag i linken innen 23.09.:

https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=17578693

Link til informasjon om valget og rollen som verneombud.

UiB velger nye verneombud | HMS-portalen | UiB

Valg av verneombud | HMS-portalen | UiB

Valg av hovedvern- og varahovedverneombud ved Det medisinske fakultet

For hovedverneområde 3.0, Det medisinske fakultet, skal det velges ett hovedverneombud og varahovedverneombud (stedfortreder).

Til hovedverneombud kan velges verneombud innenfor området eller annen arbeidstaker i området som har eller har hatt tillitsverv ved virksomheten.

Alle ansatte innenfor et hovedverneområde og lokale fagforeninger som organiserer ansatte i det aktuelle området, har rett til å foreslå kandidater.

Kandidatforslag til hovedverneombud og vara kan sendes inn ved å fylle ut dette skjemaet innen mandag 14. oktober:

Forslag til kandidater til hovedverneombudsvalget 2025-2026 – hovedverneområde 3.0 MED (office.com)

Kandidatene som foreslås må være spurt på forhånd.

Se ellers denne nyhetsaken:

UiB velger nye verneombud | HMS-portalen | UiB

Velkommen til vår nye lærling!

Jeg heter Ingri Skulstad Lunde og jobber i Ekspedisjonen på åttende etasje ved Klinisk Institutt 2. Jeg begynte som lærling i kontor- og administrasjonsfaget her på UiB den 5. august, og jeg trives veldig godt så langt.

På videregående gikk jeg linjen sikkerhet, service og administrasjon, og etter å ha tatt påbygg siste året, bestemte jeg meg for å ta læretiden min her på UiB. Jeg liker å ha varierte og faste oppgaver på jobben, og det er utrolig hyggelige kolleger her.

Arbeidsoppgavene mine inkluderer blant annet å svare på e-poster, hente post, bestille varer og tjenester, samt å rydde kontor, kjøkken og møterom. Jeg kan allerede si at dette er en utrolig trivelig arbeidsplass, og jeg kommer til å trives veldig godt her.

Vennlig hilsen,

Ingri Skulstad Lunde

Alrek helsedager 2024

18.-20. september 2024

Sett av tid til årets Alrek helsedager! En arena der vi tar opp utfordringer vi må løse på tvers – i år med fokus på helse i et globalt perspektiv.

Vi inviterer alle som er interessert i helse til å komme – både i og utenfor klyngen. Alrek helsedager består av ulike arrangement som webinarer rettet mot helsepersonell, foredrag, workshop, panelsamtaler og Forskernatt. I år vil hovedprogrammet torsdag og fredag før lunsj handle om helse i et globalt perspektiv.g

Send inn poster på tema global helse https://alrekhelseklynge.no/nyheter/invitasjon-send-inn-poster-pa-tema-global-helse/

https://alrekhelseklynge.no/arrangementer/alrek-helsedager-2024/

Åpning av forskningssenteret C-MYC: KG Jebsen Senter for myeloid blodkreft

Behandling av aggressive kreftformer mislykkes ofte. Pasienter som ikke responderer på behandlingen, identifiseres først flere uker eller måneder etter behandlingsstart, basert på måling av tumorbelastning.

De nye senteret C-MYC vil arbeider for å endre dette, og bruke myeloid blodkreft som modell for et paradigmeskifte i diagnostikk og behandling.

Tumordiagnostikk vil utvikles til funksjonell profilering av enkeltceller, slik at ikke-respondere kan identifiseres innen timer eller dager, i stedet for uker eller måneder. De fleste kreftmedisiner styrer skjebnen til tumorceller mot celledød, differensiering, transdifferensiering, hviletilstand og aldring. Med dagens diagnostikk kan denne informasjonen om celleskjebne ikke hentes ut.

Senteret C-MYC vil bruke måling av celleskjebner for å identifisere ikke-respondere og optimalisere behandlingen. C-MYC vil samle grunnforskere og kliniske forskere for å utvikle nye diagnostikk- og terapikonsepter for fremtidige kliniske studier i et 5-årig prosjekt støttet av Stiftelsen KG Jebsen..

Vertskap for senteret C-MYC er Universitetet i Bergen, i samarbeid med Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Oslo. C-MYC åpnes 11. september i Bergen, med både et åpent vitenskapelig symposium og et pasientrettet møte sammen med Blodkreftforeningen 12. september.

Påmeldning til åpning av forskningssenteret C-MYC: KG Jebsen Senter for myeloid blodkreft

CMYC: KG Jebsen Center for Myeloid Blood Cancer – Opening Symposium (uib.no)

Blodkreftforeningen og C-MYC inviterer til seminar: Senskader etter allogen stamcellebehandling

https://www.blodkreftforeningen.no/vare-tilbud/kurs-og-aktiviteter/seminar-senskader-etter-allogen-stamcellebehandling?instance=0

 

Senter for ernæring presterer: “The oral gateway to chronic inflammatory diseases”

Senter for ernæring har gleden av å invitere til et nytt seminar i vår seminarrekke. Serien tar opp sentrale utfordringer innen ernæring og helse.

Tid sted

23. september 2024 kl. 14.30

Aud. 4, BB-bygget

Hva skjer?

Speaker: Randi Jacobsen Bertelsen, Researcher and leader for research group BRuSH, K2, UiB Moderator: Gülen Arslan Lied

In this presentation Bertelsen will discuss how periodontal health status and the oral microbiome are linked to systemic inflammatory conditions and diseases, with a special focus on cardiovascular and respiratory outcomes. She will also present data from studies at the BRuSH research group, including data from an ongoing oral health intervention study.

Velkommen!

Invitasjon til uforpliktende forskersammenkomst – etterfulgt av lunsj

Kjære forskere ved Det medisinsk fakultet,

På vegne av Pandemisenteret ønsker vi å invitere til en uforpliktende sammenkomst med lunsj og informasjonsutveksling til alle som har produsert forskning under pandemien fra 2020, fredag 6. september kl 11, med lunsj kl 12.

Målet med møtet er å samle forskere fra ulike fag som har forsket med bakgrunnen i pandemien, for å se hva vi kan lære som fagmiljø til neste pandemi. Møtet krever ingen presentasjon eller forberedelse.

Tanker vi gjerne skulle ha diskutert i møtet

  1. Hva var erfaringene ved å snu seg for å sette i gang pandemiforskningen?
  2. Var det noe du hadde savnet for å gjøre jobben enklere da?
  3. Har hver av oss noe overskuddsdata som ligger ubrukt, eller som den enkelte ikke har tid/anledning til å arbeide videre med? I så fall, kunne noen andre ved Med fak ha brukt restdata videre, til egen forskning eller til en student oppgave?
  4. Hva kan vi lære av til neste pandemi og hvordan kan vi knytte ideer og nettverk slik at vi er godt rustet? Feks samarbeid tannleger, primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten og basalforskere?

Vi ønsker å være å samle Med Fak. og se fremover. Hva kan vi gjøre bedre til neste pandemi og hvordan kan vi utnytte data vi allerede har videre?

Møtet varer en time hvor vi alle forteller og diskuterer etter en kort presentasjon av oss. Fra kl 12 serverer vi serverer lunsj til dem som ønsker kl 1200.

Påmelding ved å sende mail til meg, kristin.mohn@uib.no.

Vennlig hilsen

Kristin G-I Mohn

MD, Professor Influenza Centre

Forskingsrådets innovasjonspris

Innovasjonsprisen blir tildelt ein person eller ei verksemd, privat eller offentleg, som har skapt innovasjon gjennom strategisk bruk av forsking. Vi leitar etter kandidatar som er med på å flytte grenser for kva som er mogleg innanfor eit fagfelt. Vinnaren mottar heder og ære og ein halv million kroner. Kjenner du nokon som bør få prisen? Kanskje deg sjølv?

Nominér kandidatar til Innovasjonsprisen 2024 innan 15. september.

Nominer her!

https://www.forskningsradet.no/om-oss/prisutdelinger/innovasjonsprisen/

Helsedirektoratet kommer på inspesksjon – vær beredt

Helsedirektoratet har varslet tilsyn etter geneteknologiloven ved Det medisinske fakultet, 10-12 september i år.

Som forberedelse til tilsynet må enhetsledere sende inn dokumentasjon innen 29. august etter følgende punkter. Det betyr at forskningsgruppelederne må levere en oversikt over:

  • Pågående prosjekter som er søkt godkjent iht GMO (Kortfattet oversikt over pågående arbeid med GMO)
  • Oversikt over GMO prosjekter som pågår som ikke er søkt godkjent
  • Liste over personer som kan intervjues under tilsynet
  • Hvilke rom (romnummer) som benyttes til GMO arbeid

Alle må gjøre seg kjent med denne siden i HMS-håndboken: 4.4. Genmodifiserte organismer (GMO) – HMS ved K2 (uib.no)

For det daglige arbeidet i laboratoriet er det fire ting man må forholde seg til:

  1. At laboratorier og anlegg er godkjent for arbeid med GMO.
  2. At det foreligger melding/godkjenning for det arbeidet man utfører. I meldingen/godkjenningen skal det foreligge en forhåndsvurdering (risikovurdering) av den innesluttede bruken. Lenke til meldeskjema for GMM finnes her.
  3. At arbeidet blir utført på en sikkerhetsmessig riktig måte. Hver forskningsgruppe bør ha egne prosedyrer for dette arbeidet, basert på egen risikovurdering.
  4. At det føres journal over arbeidet, og skal kunne fremlegges ved eventuell inspeksjon.

For all virksomhet som innbefatter GMO, gjelder prinsippene for god mikrobiologisk praksis og følgende prinsipper for god sikkerhet og hygiene på arbeidsplassen.

For spørsmål, kontakt Siv Lise Bedringsaas (siv.bedringaas@uib.no)

Ny visestyrer for forskning

Professor Kurt Hanevik overtar som ny visestyrer for forskning på K2. Kurt er spesialist i infeksjonsmedisin. Han har også erfaring fra internasjonal humanitær bistand og global helse.

Han disputerte på forskning på langtidsvirkninger etter Giardia-epidemien i Bergen og har fortsatt med forskning på diaresykdommer. Hans erfaring og kompetanse vil utgjøre et godt tilskudd i ledergruppen på K2.

God helg når den tid kommer

Eystein Husebye

Status som merittert underviser – utlysning 2024

Det medisinske fakultet inviterer nå sine undervisere til å søke om å bli tildelt status so merittert underviser. Merittert status tildeles vitenskapelig ansatte som har vist betydningsfull innsats for å sikre utdanningskvalitet i bred forstand. Vitenskapelig ansatte i alle stillingskategorier med undervisningsforpliktelse kan søke, med unntak av stipendiater, post.doc. og spesialistkandidater.

Det er bare enkeltpersoner som kan søke om merittert status. For å bli vurdert, må man ha vært ansatt i en undervisningsstilling i minst fem år og kunne dokumentere pedagogisk basiskompetanse.

Les mer her: Meritteringsordning for fremragende undervisere ved Det medisinske fakultet | Enhet for læring | UiB

Årets frist er 01.11.24.

Ønsker du å søke, eller å vite mer, kontakt fungerende studiesjef på martha.dahle@uib.no.

Disputas uke 35

Foto/ill.: Nadine Durema Pullar

Annette Onken som disputerer 27. august og utgår fra Klinisk institutt 2.

Hovedveileder

Professor Bjørn Blomberg
Medveiledere: Kristine Mørch, Pål Arne Jenum og Fredrik Müller

Prøveforelesning

27. august 2024 kl. 10.15

Sted: Auditorium B-301, Sentralblokken, Haukeland Universitetssykehus

Oppgitt emne: «Providing laboratory services in low and middle income countries – challenges and solutions»

Disputas: 27. august 2024 kl. 12.15

Sted: Auditorium B-301, Sentralblokken, Haukeland Universitetssykehus

Avhandlingens tittel

«Bloodstream infections and antimicrobial resistance in Zanzibar, Tanzania, with special focus on typhoid fever and malaria»

1. opponent: Professor Christopher Parry
Liverpool School of Tropical Medicine, U.K.

2. opponent: Førsteamanuensis Birgitta Ehrnström
NTNU

3. medlem av komiteen: Professor Tomas Eagan
Universitetet i BergeDisputasen blir ledet av professor Kurt Hanevik.

Åpent for alle interesserte

Digital morgenkaffe med rektor

Portrett av rektorKjære kolleger,

Det akademiske året er i gang. Jeg ønsker velkommen til en ny digital morgenkaffe for å prate om noe av det vi i ledelsen er opptatt av det kommende semesteret.

Vi vil blant annet prate om semesterstarten og UiBs ambisjoner og utfordringer som et internasjonalt universitet.

Det er også mulig å sende inn spørsmål på forhånd via dette skjemaet: Spørsmål til digital morgenkaffe med rektor 29.august 2024 (09:00-09:30) (uib.no)

Morgenkaffen finner sted torsdag 29. august klokken 09:00-09:30 på Zoom. Følg lenken her for deltakelse: https://uib.zoom.us/j/64244074872?pwd=zBvwesafx5KROfaisebI5HjMzeaEKb.1

Hvis du har problemer med å komme inn, bruk Meeting ID: 642 4407 4872 og Passcode: R4ELYCbw

Samtalen går på norsk. Legg den gjerne i din egen kalender.

Vennlig hilsen
Margareth Hagen, rektor

Alrek helseklynge: Utlysning av samarbeidsmidler 2025

Hensikten med utlysningen er å legge til rette for et utvidet faglig samarbeid for miljøene som er en del av klyngen, og å stimulere til felles studentinitiativ for helseklyngen.

Formål med midlene

Det kan søkes om midler til samarbeid innenfor de fem satsingsområdene: Forskning, utdanning, innovasjon, formidling og brukermedvirkning.

Det kan søkes midler for prosjekter av 1 til 2 års varighet. Søknadsfrist: 1. november.

Les mer her; Utlysning av samarbeidsmidler 2025 – Alrek (alrekhelseklynge.no)

Velkommen til Mohn synergisymposium, torsdag 29. august

I 2024 feirer Trond Mohns forskingsstifting (TMF) 20-årsjubileet sitt, og markerer to tiår med betydelige bidrag til forsking i Bergen og utover. Denne milepælen sammenfaller med samlokaliseringa av forskere fra tre Mohn forskingssenter i 7. etasje i Universitetet i Bergens BBB-forskingsbygg, der det nye Bergen Senter for medisinsk stamcelleforsking blir etablert. For å utforske muligheter for samarbeid mellom disse tre forskningssentrene, som alle har felles interesser innen nevrovitenskap, stamceller og cellebiologi, vil vi avholde det første Mohn synergisymposium torsdag den 29. august. Her vil vi fordype oss i felles forskningsinteresser og supplerende metodiske tilnærminger og samtidig feire TMFs bidrag til vitenskapelige initiativer og fremskritt.

Arrangementet er åpent for alle, og ingen registrering er nødvendig. Velkommen!

Lenke: Mohn Synergi Symposium, 29.august 2024 – Helse Bergen HF (helse-bergen.no)

Meir om dei tre Mohn forskingssenter:

  1. Mohn Research Center for Regenerative Medicine (MRCRM), led by Professor Einar Kristoffersen ( https://www.helse-bergen.no/en/regenerative-medicine/)
  2. Mohn Research Center for Psychotic Disorders (MRCP), led by Professor Erik Johnsen ( https://www.helse-bergen.no/en/regenerative-medicine/mohn-research-centre-for-psychotic-disorders/)
  3. Mohn Research Center for the Brain (MRCB), led by Professor Clive Bramham with Nobel Laureate Professor Edvard Moser as co-lead (https://www.ntnu.edu/kavli/mohn-research-center-for-the-brain)

Velkommen til temamøte #8 i Sikt KI Læringskollektiv

Denne gangen kommer Lasse Finsås fra Nord universitet og innleder

Tema: Oppdag Fremtiden med “NORA”, GPT teknologi ved Nord universitet

Bli med på en spennende reise inn i fremtiden med Nord`s “NORA”, og Nord universitets bruk og tanker om GPT teknologi!
I dette foredraget vil vi utforske hvordan vi integrerer og eksperimenterer avansert GPT-4 teknologi i vår digitale infrastruktur for å forbedre studentopplevelsen, effektivisere søkefunksjoner, og tilby flerspråklig støtte.

Hvorfor NORA?

  • Innovasjon og Forbedring: Lær hvordan vi bruker KI for å forenkle og forbedre våre tjenester.
  • Fremtidens Teknologi: Oppdag hvordan GPT-4 og Azure Stack HCI transformerer vår digitale plattform.
  • Flerspråklig Støtte: Se hvordan NORA kan svare på spørsmål på norsk, samisk, og flere europeiske språk.

Hva kan du forvente?

  • Innsikt i Implementering: Få en dypere forståelse av tekniske løsninger og utfordringer.
  • Kvalitet og Sikkerhet: Lær om våre tiltak for å sikre nøyaktighet og personvern.
  • Fremtidige Muligheter: Utforsk potensialet for videreutvikling og nye bruksområder.

Ikke gå glipp av denne muligheten til å innblikk mulighetsrommet til GPT og hvordan den kan forme utdanningssektoren.

Velkommen til en inspirerende og informativ sesjon med “NORA”!

Tidspunkt: 09:00 – 10:00, torsdag 29. august 2024

Møteplass: Zoom

Agenda:

  • Velkommen fra Sikt
  • Oppdag Fremtiden med “NORA”
  • Spørsmål og diskusjon
  • Oppsummering og innspill til neste møte

Møte krever forhåndspåmelding som gjøres her: Meeting Registration – Zoom

Velkommen til forskningsetisk dag på UiB

  • Tema: Publisering og medforfatterskap
  • Sted;  Storsalen, Nygårdsgaten 5, UiB
  • Tid: 4. oktober 2024 – fra 10.00–15.00

Det er grunnleggende for kunnskapssamfunnet at vi kan ha tillit til forskningen. Derfor er det også avgjørende at forskningen holder høy kvalitet i henhold til forskningsetiske normer. For å øke oppmerksomheten på forskningsetikk ved Universitetet i Bergen har vi etablert en årlig forskningsetisk dag for alle ansatte.

Trykk her for å lese mer og melde deg på

Årets konferanse har som hovedtema «Publisering og medforfatterskap».
Vi ser frem til en dag med viktige samtaler om forskningsetikk!

Program Legg til i din egen kalender

Seminarserie om åpen vitenskap

Universitetsbiblioteket tilbyr åpne, digitale kurs om tema knyttet til åpen vitenskap hvert semester.

Åpenhet, transparens og kunnskapsutveksling er kjerneverdier for Universitetet i Bergen. Åpen vitenskap er viktig for kunnskapsutviklingen, for å sikre integriteten til forskning og for å øke tilgjengeligheten av forskningsresultater. Gjennom økt samarbeid om og gjenbruk av data, metoder og prosesser kan forskningsprosessen gjøres mer effektiv.

For mer informasjon og for påmelding, kan du klikke på lenkene nedenfor:

 

Workshop & Talks: Nanopore Sequencing Technologies 13th September 2024

The K.G. Jebsen Center for Myeloid Blood Cancer – C-MYC, in collaboration with Oxford Nanopore Technologies, is organising a workshop on Nanopore Sequencing technologies on Friday September 13th 2024 (09.30 – 15:30), Auditorium 2 & 4, BB-Building – HUS.

In this workshop, you will get an insight including some hands-on about the method and practical applications of Oxford Nanopore´s disruptive sequencing technology. Especially, Assistant Professor Rachel Thijssen (Cancer Center Amsterdam UMC) will tell us about how she and her team has been employing the technology in uncovering the heterogeneity of acute myeloid leukemia (AML). Lunch, drinks and networking are included.

Registration latest September 6th, at Registration for the Workshop: Nanopore Sequencing Technologies (uib.no)

Link to program: Flyer_Nanopore-Seq-Workshop-1.pdf (uib.no)

KI og samfunnsmessige og etiske aspekter i Horisont Europa

Velkommen til webinar hvor vi ser nærmere på muligheter i Horisont Europa for forskning om samfunnsmessige og etiske konsekvenser av kunstig intelligens.

  1. sep. kl. 09.00–10.30

Agenda:

  1. Presentasjon av EU-kommisjonens nye retningslinjer for forskningsmiljøenes ansvarlige bruk av generativ kunstig intelligens.
  2. Presentasjon av noen utvalgte utlysninger i Horisont som fokuserer på sosiale/etiske og samfunnsmessige aspekter av kunstig intelligens.
  3. Spørsmål og diskusjon

Les mer og meld deg på her: KI og samfunnsmessige/etiske aspekter i Horisont Europa (forskningsradet.no)

Nasjonal forskningskonferanse om muskelskjeletthelse (MUSS)

Den 31. oktober -1. november 2024 arrangerers den 13. Nasjonale forskningskonferansen om muskelskjeletthelse (MUSS konferansen) på Comfort Hotel Runway, Gardermoen.

Konferansen er aktuell for forskere, helsepersonell, brukere, klinikere og andre som er interesserte i muskelskjeletthelse. Deltakelse på konferansen gir deg mulighet til nettverksbygging og til å bli inspirert av andre som deler din interesse for feltet.

Konferansen er tverrfaglig og går over to dager med spennende foredrag om rehabilitering og muskelskjeletthelse, kjønnsperspektiv, smerte, samt kunstig intelligens til bruk i klinikk og forskning. Videre gir konferansen oppdatert forskning gjennom frie foredrag og posterpresentasjoner som dekker flere områder av muskelskjelettfeltet. 

Følgende lenke brukes ved påmelding til konferansen: https://www.trippus.net/muss2024/deltaker

 Konferansen gir godkjente timer/kurspoeng for ulike profesjoner.

Invitasjon til UiB innovasjonsfestival 2024

Dere er invitert til UiB Innovasjonsfestival som finner sted 20. september fra kl. 09:00 til 14:30 i Nygårdsgaten 5. Festivalen gir dere muligheten til å engasjere dere i det brede spekteret av innovasjon som kommer fra vårt universitet, diskutere ansvarlig forskning og innovasjon, vurdere hvordan vi kan balansere åpen vitenskap med kommersialisering, og reflektere over hvordan UiB kan bidra til Vestlands grønne omstilling. Arrangementet er en del av InnovasjonsukenOPP og vil være en møteplass for folk fra akademia, næringsliv og offentlig sektor i regionen.

For fullt program og registrering, besøk nettsiden til UiB Innovasjonsfestival 2024.

Mesteparten av dagen vil foregå på engelsk, mens paneldebatten og UiB Idé-prisen vil være på

Vernetjenesten sitt frokostseminar, 25. september

Vi inviterer til årets tredje frokostseminar 25.september om arbeidsmiljøkartlegging – Hva er det og hvorfor er det viktig? 

Seminaret arrangeres digitalt kl. 0830-1000 på Zoom, og du melder deg på her: 

Frokostseminar (Webinar) – Det gode arbeidsmiljø onsdag 25.september  -arbeidskartlegging.

Påmelding innen arbeidsdagens slutt 24.september. Innkalling med lenke til seminaret sendes automatisk. Informasjon med lenke og program vil i tillegg bli utsendt til alle påmeldte dagen før seminaret.

Program

  • 0830 – 0835 Velkommen, ved June Vibecke K. Indrevik  universitetets hovedverneombud (UHVO) og Michael Riisøen universitetets hovedverneombud – vara
  • 0835 – 0845 Betydning av kartlegging av arbeidsmiljø, Katrine Brosvik Thorsen,HR-direktør UiB.
  • 0845 – 0915 Ulike undersøkelser til ulike formål, når gjør vi hva og hva er forutsetninger og arbeidsmetodikk for å lykkes, Ståle Einarsen, professor Institutt for samfunnspsykologi
  • 0915 – 0930 Orientering om felles arbeidsmiljøundersøkelse ved UiB 2024-2025, Ole Christian Bjørgo Laukli, seniorrådgiver, Seksjon for Arbeidsmiljøutvikling og organisasjonsutvikling
  • 0930 – 0945 Hva er ARK og hva kan verktøyet bidra til? Kirsti Godal Underbakke,prosjektkoordinator, seniorrådgiver NTNU, HR- og HMS-avdelingen
  • 0945- 1000 Betydningen av arbeidsmiljøkartlegging fra fakultetets perspektiv, Norman Anderssen, dekan ved Det psykologiske fakultet.
  • 1000 Avrunding og takk for i dag

Spørsmål kan stilles underveis i seminaret ved å legge inn spørsmål i chatten, eller rekke opp hånden.

Møteledere:

June-Vibecke K. Indrevik, universitets hovedverneombud (UHVO) UiB og Michael P. Riisøen, vara UHVO UiB.

Velkommen!

 

Ukens leder

 Kjære alle sammen,

Jeg gleder meg over å være tilbake som (denne gangen ikke bare fungerende) leder for K2! Jeg begynte 1.juli og har kontor 8.etasje labbygget. Dette blir en utfordrende jobb og jeg kommer til å måtte ta noen beslutninger som kanskje ikke er så populære. Som alle har fått med seg så er K2 i en veldig prekær økonomisk situasjon. Vi er nødt til å gjøre forandringer for å komme i balanse igjen.

Jeg er takknemlig for alle forslag og innspill dere kan komme med. Heldigvis tar jeg beslutningene ikke helt alene. Med meg i ledelsen fortsetter Eystein Husebye som visestyrer, Silje Skrede som leder for innovasjon og Mia Holmaas som administrasjonssjef. Camilla Tøndel er med som ny undervisningsleder.

Tusen takk til Mette Vesterhus for strålende innsatsen som undervisningsleder siste årene og Silje Skrede som fungerende undervisningsleder siste månedene! Jeg mangler fortsatt en ny forskningsleder, men jeg jobber med saken.

Mitt mål er å ha K2 som et sted hvor folk trives og gleder seg til å jobbe, hvor man føler seg hørt, sett og verdsatt, og hvor man også har infrastruktur til å kunne gjennomføre klinisk, translasjonell og grunnforskning av høy kvalitet. Jeg vet at jeg har ansvar for mange fantastiske studenter, forskere, undervisere, teknikker og administrative støttespillere de neste fire årene. Sammen skal vi få dette til!

Riktig god helg!