(Norwegian) Utlysning av insentivmidler 2019, Det medisinske fakultet

I 2017 ble det vedtatt en ny insentivordning for studiekvalitet. UiBs budsjettpost «kvalitet i studiene og gjennomstrømning» har samme varighet som strategiperioden, det vil si ut 2022.

Formålet med insentivordningen er å tilrettelegge for utviklingstiltak som skal bidra til økt studiekvalitet og til økt gjennomføring. Utdanningsutvalget tildeler midler i henhold til vedtatte retningslinjer og satsningsområder.

Budsjettet er på rundt 2 millioner kroner. 100 000 av disse går til Ugleprisen. Retningslinjene for insentivordningen følger vedlagt.

I retningslinjenes punkt 2 går det fram at de prioriterte områdene for året er omtalt i utlysingsbrevet.

Insentivmidlene skal brukes til «Utviklingstiltak innenfor kvalitet i studiene og gjennomføring». For 2019 foreslår UiB følgende fokusområder:

  • Tiltak som fremmer praksisordninger og nytenkning om praksisnær læring
  • Tiltak som styrker mentorordningen
  • Utprøving/Variasjon av nye vurderingsformer
  • Tiltak som fremmer studentaktiv læring.Når det gjelder utprøving av nye vurderingsformer, viser vi til styresak fra november 2017 (145/17) om Endringer i forskrift om opptak, studier, vurdering og grader ved Universitetet i Bergen hvor vedtaksteksten sier (utdrag):

I forbindelse med utprøving av nye eller alternative lærings-, undervisnings- og vurderingsformer kan fakultetene etter søknad gis anledning til å fravike bestemmelsene i kapittel 5-7 i forskriften her i en nærmere angitt prøveperiode. Det forutsettes at ethvert tiltak som nevnt blir evaluert. Regelen her gjelder fram til avslutningen av studieåret 2019/2020.

De som ønsker å bruke denne avviksbestemmelsen, må søke om det.

For å få tildelt midler kreves det at prosjektene må vurderes å være klart i målgruppen og at de har den nødvendige kvaliteten. Dersom det ikke er tilstrekkelig med prosjekter som oppfyller de forutsetningene som er satt, vil ikke hele budsjettposten bli brukt. Midlene skal brukes til tidsavgrensede prosjekter.

Av retningslinjene går det fram at kr. 100 000,- av potten settes av til Ugleprisen. Ugleprisen for god utdanningskvalitet blir utdelt årlig på bakgrunn av innmelding fra fakultetene. Fakultetet nominerer vinneren av fakultetets studiekvalitetspris til Ugleprisen ved UiB, jf. retningslinjene for fakultetsprisene. Andre kandidater til studiekvalitetsprisen kan bli nominert.

Fagmiljø som vil søke om insentivmidler gjør dette til fakultetet på vedlagte søknadsskjema (det finnes en Word-versjon av skjemaet bak PDF-versjonen i ePhorte).

Fakultetet oversender søknader samlet til UiB. Vi ber om at søknader fra programutvalg og institutt oversendes fakultetet innen 3. april 2019.

Retningslinjer for insentivmidler her.

Søknadsskjema insentivmidler her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *