(Norwegian) Tips til utfylling av reiseregningen eller utlegg

Når du fyller ut en reiseregning eller refusjon av utlegg er det noen enkle tips som gjør at reiseregningen eller utlegget kan bli raskere attestert og godkjent:

  1. Kun ett utlegg på én linje – og last opp kvitteringen for dette utlegget på samme linje. Hvilke utlegg som ikke krever kvittering ser du når du fyller ut i reiseregningen. Vi anbefaler at du ikke lenger “bunkescanner”, men legger kvitteringen for hvert utlegg på hver linje.
  2. Beløpet du angir må være identisk med beløpet på kvitteringen – inkludert ørebeløpet! Dette gjelder også utenlandsk valuta.
  3. Datoen på utleggslinjen må være innenfor reisens start og slutt. På billetter som er kjøpt på forhånd er det reisedato som skal oppgis, ikke kjøpsdato.
  4. Bruk gjerne mobiltelefonen til å ta bilde av kvitteringen! Aller best bildekvalitet oppnår du ved å legge kvitteringen på en hvit bakgrunn.
  5. Om du har tatt bilde av flere kvitteringer i ett og samme bilde, ikke summer beløpet på èn linje, men opprett like mange linjer som det finnes kvitteringer i bildet, og last opp det samme bildet på alle linjene.

«Bot-Anna» bruker merknadsfeltet til å skrive resultatet av kontrollene. Om du opplever at roboten har gjort feil, er det fint om du kommenterer det i merknadsfeltet og sender skjemaet videre i HR-portalen som vanlig. Kontakt Økonomiseksjonen hvis du har spørsmål. For reiseregninger må du passe på at datoen du oppgir på utleggslinjen er innenfor reisens start og slutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *