Ukens leder – uke 36

K2 sin nye forskningsleder: Kurt Hanevik.

Som nyslått forskningsleder ved K2 blir dette min første leder i K2-nytt. Jeg er legespesialist i infeksjonsmedisin og fullførte en PhD i 2012 på kliniske og immunologiske analyser av pasienter med langvarige plager etter Giardia-utbruddet i 2004. Etter det har jeg forsket innenfor diaresykdommer og immunologi med Giardia, ETEC og Cryptosporidium som favorittmikrober.

I min nye rolle har jeg mye jeg vil sette meg inn i. Jeg har begynt med å skaffe meg oversikt over forskningsaktiviteten på K2. Målt i publikasjoner er K2 involvert i rundt 480 vitenskapelige artikler i året. Dette har vært stabilt de siste fire årene.  65% av våre publikasjoner har internasjonalt medforfatterskap og 89% er publisert som med åpen tilgang. Det er gledelig at andelen av publikasjoner av høy kvalitet, som publiseres i de mer kresne nivå-2 tidskriftene, har vist positiv utvikling fra 18% i 2021 til 25% i 2023. Vår forskningspublisering i forhold til det vi har av førstestillinger og årsverk har lagt stabilt de siste årene.

Målet må være å holde oppe, eller forbedre, kvalitet og forskningsproduksjon ved K2 tross trang økonomi og nødvendige sparetiltak som må gjøres i år og neste år. Vi klarte å holde koken gjennom pandemien, og jeg ser det som en viktig oppgave for meg i rollen som forskningsleder ved K2 å bidra at vi greier dette også i tiden fremover.

Jeg har kontor i 5.etg på Lab-bygget om du vil ta en prat med meg. For dem som er interessert i mer publiserings statistikk fra UiB kan dette finnes på https://bibliometri.w.uib.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *