Daglige arkiver: 14. januar 2025

Utrecht Network Young Researcher’s Grant

Utrecht Network Young Researcher’s Grant har som mål å styrke støtten til studenter og ansatte, samt fremme økt mobilitet blant nettverkets institusjoner.

Innenfor rammen av Young Researcher’s Grant vil det bli tilbudt opptil 20 stipender på €1,200 hver for kortvarig mobilitet. Prioritet vil bli gitt til forskere på PhD-nivå, spesielt de som kanskje ikke er kvalifisert for andre stipendprogrammer som ERASMUS+.

Dette stipendet er ment for selvorganisert mobilitet ved en av Utrecht Network partneruniversiteter. Vennligst se medlemsseksjonen for en oversikt over alle medlemsinstitusjoner. Merk at vertsinstitusjonen ikke kan være i samme land som institusjonen der studentene er innskrevet.

Selv om stipendet ikke er begrenset til avhandlingsforskning på master- eller PhD-nivå, har studenter lov til å ta kurs også. Imidlertid vil prioritet bli gitt til ‘kun forsknings’-studenter.

Siden studie-/forskningsperioden, inkludert søknaden, er selvorganisert, forventes det at studentene utforsker mulige forskningsområder ved universitetet de søker til og finner en veileder selv. Selv om det internasjonale kontoret kan tilby hjelp til å finne en veileder, anses dette som en del av studentens prosjekt og forventes å bli utført av studenten.

Forutsetninger:

  • Minimum oppholdslengde 4 uker (mobilitet er ikke begrenset til semestre, men kan også finne sted i ferier)

Mer informasjon

Send søknadsskjemaet og vedlegg til kristin.skogedal@uib.no senest 20. februar 2025.

Tilskot til kompetanseutvikling i Helse- og omsorgstenestene for 2025 – 2027

Tilskot til Helse- og omsorgstenestene er ein del av tilskotsordninga gjennom treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling. Tilskotet i denne utlysinga skal dekke utvikling og løpande gjennomføring av kompetansehevingstilbod frå 2025 til november 2027.

Søknadsfrist 19. mars 2025 kl. 15.00

https://hkdir.no/utlysninger-og-tilskudd/tilskot-til-kompetanseutvikling-i-helse-og-omsorgstenestene-for-2025-2027

Søkarseminar for tilskot i bransjeprogram – Helse- og omsorgstenestene

Tidspunkt: 23. januar 2025 kl. 12.00-13.00

https://hkdir.no/arrangementer/sokarseminar-for-tilskot-i-bransjeprogram-helse-og-omsorgstenestene

Lansering av et innovasjonskart for helse for Bergensregionen

Faggruppe for innovasjon og ehelse vil lage et oversiktlig kart som viser hvem som kan hjelpe deg videre med en ide!

Målet er å gjøre ressurser lett tilgjengelige, styrke samarbeid på tvers og med det gryende næringslivet, og bidra til helseinnovasjoner som gir verdi for innbyggere, helsepersonell, akademia og næringsliv.

Bli med på Alreklunsj onsdag 5. februar kl 11.30 – 12. 30 i kantinen, Årstadveien 17, der vi viser frem innovasjonskartet og oppfordrer klyngepartnere til å gjøre det kjent i sine organisasjoner og studentmiljø.

https://alrekhelseklynge.no/arrangementer/faglunsj-lansering-av-innovasjonskartet/

Bibliotekets kurs for ansatte våren 2025

Bibliotek for medisin tilbyr kurs til ansatte ved Det medisinske fakultetet, og ansatte ved Helse Bergen. De fleste studenter får kurs fra biblioteket integrert i sin studieplan. Dersom ikke det er tilfelle kan de melde seg på disse kursene. Det siste kurset er spesielt for studenter som vil lære mer om litteraturoppgaver, og som ikke har hatt eget kurs om det i sin studieplan. Deltaking er gratis, men krever påmelding. Kursene er enten fysisk i biblioteket eller digitalt via Zoom.

  • Søkekurs i PubMed og Embase
  • Introduksjon til Endnote
  • Introduksjon til Zotero
  • Introduksjon til systematiske oversikter
  • Litteraturoppgaver for studenter

Kursdatoer, påmelding og mer informasjon finnes på https://www.uib.no/ub/126018/kurs-og-veiledning#kurs-med-p-melding

Innhold i kursene:

  • Søkekurs i PubMed og Embase: Alle bruker PubMed uten å ha gått på kurs. Med litt ekstra kunnskap kan du gjøre mer effektive søk. I kurset viser vi for eksempel hvordan du kan bruke emneordene MeSH, eller utnytte filtre i Clinical queries. Embase er den andre store medisinske artikkeldatabasen som dekker en del andre tidsskrifter enn PubMed/Medline gjør. Embase er derfor et viktig supplement til PubMed.
  • Introduksjon til EndNote: I kurset lærer du å bygge opp et EndNote-bibliotek og lage en referanseliste i Word. Kurset består av korte demonstrasjoner og praktiske øvelser. Kurset dekker å lage et EndNote-bibliotek, importere referanser, manuell innlegging, lage grupper, finne fulltekst, sette inn referanser i en tekst, lage og formatere en litteraturliste.
  • Introduksjon til Zotero: I kurset lærer du å benytte deg av Zotero, det vil si opprette samlinger, samle referanser, manuelt lage referanser og hvordan benytte programmet i Word eller Google Docs. Kurset består av korte demonstrasjoner og praktiske øvelser. Kurset dekker: Lage en samling, importere referanser fra medisinske databaser og andre kilder, manuell innlegging, sette inn referanser i en tekst, lage og formatere en litteraturliste.
  • Introduksjon til systematiske oversikter (systematic reviews): Kurset gir en introduksjon til temaet systematiske oversikter. Vi gir informasjon om ulike typer reviews, og hvilken hjelp og støtte biblioteket kan gi i arbeidet med systematiske oversikter. Hovedvekt av kurset er på prosessen å selv utføre en systematisk oversikt som å skrive en protokoll, forberedelser til søking, tips og verktøy for datahåndtering og kvalitetsvurdering, og rapportering.
  • Litteraturstudier for studenter: Kurset er til studenter som skal skrive litteraturoppgave som bachelor- eller masteroppgave, og som ikke har fått eget kurs som del av studieprogrammet. Vi går gjennom prosessen i en litteraturoppgave. Kurset dekker forberedelsene til et litteratursøk, hvordan du skal arbeide deg gjennom alle treff og hvordan du skal dokumentere metodene. Vi ser på noen eksempler og svarer på spørsmål.

Vennlig hilsen
Bibliotek for medisin, BBB

Introduksjon til prioriterte innstillinger innen helse

BCEPS er stolt av å kunngjøre et gratis 2-ukers nettkurs om prioritering i helse, ledet av Kjell Arne Johansson og med en rekke internasjonale ekspertforelesere på emnet!

Deltakerne vil lære de grunnleggende metodene for prioritering i helse, med vekt på hvordan man evaluerer rettferdighet i tilgang til helsetjenester og rettferdighet i fordeling av helseresultater, og hvordan man integrerer verktøy for rettferdighetsbekymringer og helsemaksimering.

Kurset er delt inn i to deler:

Del 1: Vil dekke teoretiske konsepter om universell helsedekning (UHC), etikk, rettferdighet og rettferdighet samt helsemaksimering, og hvordan de anvendes i globale og nasjonale helseprioriteringer.

Del 2: Vil dekke praktiske øvelser om sykdomsbyrde, kostnadseffektivitet og bruk av FairChoices DCP Analytic Tool.

https://www4.uib.no/en/courses/bceps300