Månedlige arkiver: oktober 2017

MAS, MAS, MAS* Eller: Hvorfor du skal komme på Instituttets dag

Med regnfulle skyer og fallende blader kommer både høsten og vårt årlige samlingspunkt: Instituttets dag. I år har vi valgt å utvide innholdet. I tillegg til å være vårt årlige HMS-møte, vil vi på denne dagen fokusere på instituttets indre liv og de prosessene som forrige instituttledelse startet i vårsemesteret. Vi vil invitere fakultetet for å få en status på evaluering av omorganiseringen fra 2013 og ny lov for statens ansatte. Og vi vil forhåpentligvis få en anledning til å treffe vår nye instituttleder og høre om instituttets fremtidige fart og retning. I år har vi lyst å mingle over litt snacks og et glass i Cafe Christie. Kanskje dette blir din anledning til å snakke med ny instituttleder eller en kollega du ikke rekker å prate med til vanlig? Jeg håper at så mange som mulig ikke bare deltar, men også tar seg tid til en pust i bakken og prat med kolleger etter samlingen vår. Lenke til påmelding her.

Om høsten kommer også et annet regelmessig samlingspunkt: *Medarbeidersamtaler (MAS). Alle ansatte, uavhengig av varighet eller stillingsprosent har krav på tilbud om medarbeidersamtale fra sin nærmeste leder. Jeg kaller i disse dager inn til samtaler med administrasjonen, og alle med delegert personalledelse (forskningsgruppeledere) vil få oversendt lister over ansatte per gruppe for å rapportere tilbake at dere har tilbudt alle. For å unngå mas mas mas over hele linjen fra administrasjonen, vil jeg foreslå at dere allerede nå tar en status på medarbeidersamtaler i din gruppe. Hvis du er usikker på noe, er det bare å gi meg en lyd.

Gleder meg til vi sees i Aulaen i november.

Beste hilsen Julie

Nye publikasjoner

Her er nyere publikasjoner med bidrag fra K2 basert på siste ukes litteratursøk på PubMed (og eventuelt artikler som ikke har vært med i tidligere lister). Denne gangen inkluderer listen totalt 22 nyere publikasjoner. Oppføringene forekommer i den rekkefølgen de er mottatt fra NCBI. Hvis du har publikasjoner som ikke er inkludert i denne eller tidligere lister, sendes referansene til Johnny Laupsa-Borge.

Les videre

Neste års søknadsrunde til Norges forskningsråd

Norges forskningsråd (NFR) har kommet med flere endringer for neste års søknadsrunde:

  • Fristen for FRIPRO endres til 25. april.
  • Fristen for programmene BEDREHELSE/BEHANDLING/HELSEVEL er også 25. april. NFR kunne ikke, på dette tidspunktet, informere om det blir restriksjoner på innsending av flere søknader til samme frist.
  • Programmet KVINNEHELSE utlyses ikke i 2018 da det avsatte budsjettet ble brukt opp under 2017-utlysningen.
  • Utlysningsteksten for FRIPRO er publisert og blir aktiv 14.mars 2018.
  • Informasjon om vurderingskriteriene finnes på FRIPROs nettside om søknadsbehandling.
  • Det er en forventning om at doktorgradskandidater og postdoktorer i forskningsprosjekter har et utenlandsopphold i løpet av stipendperioden.
  • Det forventes at prosjektledere for innvilgede forskerprosjekt og unge forskertalenter-prosjekt søker finansiering fra European Research Council (ERC). Tidligere gjaldt denne forventingen for ledere av Toppforsk-prosjekt og unge forskertalenter.

    – Amra

Det Norske Cancer Symposium 2017 om presisjon medisin.

 

Vi ønsker å minne deg på invitasjonen til The Cancer Symposium 2017 om presisjon medisin.

Det finner sted på Scandic Holmenkollen Park, 4-6 desember, 2017 i Oslo, Norge.

Møtet samler ledende nasjonale og internasjonale høyttalere innen presisjonsmedisin, og emner inkluderer følgende:

 

 

• Computational Cancer Genomics
• Tumorimmunologi og mikromiljøet
• Enkeltcelleanalyse for sykdomsbaner og flytende biopsier
• Overvåkning av kreftgenetikk i kroppsvæsker
• Oversetterlig og klinisk genomforskning For oversikt over høyttalere og program, vennligst besøk symposiums nettside:

https://www.2017.cancersymposia.no/

Vær oppmerksom på at tidlig registrering slutter 1. november!

”Kunstner i den flytende verden”

Jone Trovik, portrett til disputasLitt ukjent?  Romanen ble utgitt i 1986, og norsk utgave kom i 1987. Forfatteren Kazuo Ishiguro fikk Nobels litteraturpris nå i 2017. Handlingen er lagt til forfatterens fødeland Japan, og det er forbindelsen til ukens leder: UiBs strategiske samarbeid med Japan! Sammen med NTNU og Innovation Norway har vi gått sammen for å trekke veksler på hverandres forskning og innovasjon. I vår var en delegasjon ledet av daværende dekan Langeland i Tokyo og Kyoto, og tema spente fra stamcelleforskning til aldersmedisin.

Japan er kjent for sin teknologi (og arbeidsinnsats). Har du ideer relatert til din forskning som du tror kan bringes fremover med samarbeid med Japans industri? Vår prodekan for Innovasjon, Helge Raeder, vil svært gjerne formidle ideer/kontakt/samarbeid. Det er ny tur på gang våren 2018. Kanskje du bør være med?

Og med hensyn på innovasjon og tanker fremover: Horizon 2020 har møte 31. oktoer. Meld deg på! Både rektor og dekan ivrer for at forskere må melde seg på med tanke på å søke slike midler. Vi har forskningsrådgivere til å bistå i søknadsprosessen; bruk dem!

Et annet innspill fra rektor er digitalisering: hvordan kan vi nytte dette på en måte som faktisk er ressursbesparende? Tenk på om det er oppgaver i din hverdag som kunne vært bedre løst av en datamaskin enn av manuelle prosedyrer. Jeg vet ikke helt enda om sykehusets talegjenkjenning er et godt eksempel, men prinsippet er der: istedenfor sekretærer som skriver legenotater, så blir nå diktatet transkribert av datamaskinen. Og ja, dette er maskinlæring: det blir (litt) mer forståelig oversatt for hvert notat. Men i begynnelsen var det svært mye underlige fraser som havnet i pasientjournalene. Da kunne en nesten føle seg som ”kunstner i den flytende verden”.

Jone