Daglige arkiver: 7. februar 2020

Konsul Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs fond

Det medisinske fakultet vil også i år utpeke Falchs forelesning og Falchs juniorpris for yngre forskere.

Falchs forelesning 2021

Rammen for tildelingen er kr 30.000, – til dekning av honorar og reise- og oppholdsutgifter. Kostnadsoverslag bes lagt ved søknaden. Det kan bli aktuelt med flere tildelinger.

Retningslinjer for Falchs forelesning:

  1. Forslagsstiller er Styret som kan invitere generelt anerkjente forskere på Nobelprisnivå eller meget høyt internasjonalt nivå til å holde en gjesteforelesning og/eller seminar ved Det medisinske fakultet.
  2. Styret kan invitere ansatte til å fremme forslag og dokumentere deres forskningsinnsats. Kriteriene kan være publisering i prestisjetunge vitenskapelige tidsskrift, internasjonale priser, lederfunksjoner i tungtveiende og aktive internasjonale vitenskapelige sammenslutninger og konferanser.
  3. Falch Lecturer bør ha samarbeid med eller bidratt på annen måte til forskningsvirksomheten ved Det medisinske fakultet. Dette er likevel ikke et krav for å foreslå en kandidat.
  4. Falch Lecturer tildeles diplom som markerer begivenheten.

Forslag sendes til okonomi@med.uib.no innen 14/2 2020 og behandles av styret i konsul Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs fond for medisinsk vitenskap.

Juniorpris for unge forskere

Kandidaten må være under 40 år ved søknadstidspunktet. Det gis (dessverre) ikke reduksjon for ev. svangerskapspermisjon eller andre permisjoner.

Fondets statuttar sier at:

  • Formålet er å fremme medisinske vitenskapelige arbeider
  • Arbeidene skal være av stor vitenskapelig eller sosial betyding
  • Arbeidene kan være fra alle grener av medisinsk vitenskap
  • Arbeidene skal være fullførte

Styret har fastsatt prisen til kr 50.000,- i driftsmidler til forskeren.

Fremlegg til kandidater til prisen kan fremmes av instituttledere og professorer ved Det medisinske fakultet og skal inneholde:

  • Kandidatens curriculum vitae
  • Kandidatens publikasjonsliste
  • Dokumenterte resultater av arbeidene
  • Faglig omtale av forslaget (maksimalt to sider)
  • En beskrivende fremstilling av kandidaten sitt arbeid i språkform for det alminnelige publikum (pressemelding)

På grunnlag av fondet sine statutter tildeles prisen etter disse kriteriene:

  1. Dyptgående, originale arbeider med metodisk kompleksitet.
  2. Forskingsfunn som har ført til anvendte resultater i form av ny eller forbedret diagnostikk, terapi eller forståelse.

Forslag sendes okonomi@med.uib.no innen 14/2 2020 og blir håndtert av styret i konsul Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs fond for medisinsk vitenskap.

Dette er en glimrende anledning til invitere en høyt profilert samarbeidspartner til et seminar eller møte, og til å få av deres beste forskere til å skinne.

Ha en riktig god helg!

Pål R. Njølstad

Plassansvarlige for brann og evakuering

Vi har nå fått på plass et flott team av plassansvarlige som skal bistå bl.a. ved brannevakuering og evakuering fra laboratorier ved stans i ventilasjonsanlegget.
Ved brann eller evakuering har de på seg gule vester.

For vår alles sikkerhet er det viktig at alle følger oppgitte instrukser når der varsles om brann eller evakuering fra alarm eller plasskontakt.

Se vedlagt lenke for oversikt over plasskontakter og deres oppgaver. https://hmsk2.w.uib.no/nyttige-lenker/brannvern-2/10-4-brannansvarlige/

Byggestart inkubatorbygget

Ifm. byggestart av inkubatorbygget på parkeringsplassen mellom Laboratoriebygget og BB-bygget, stenges parkeringsplassen fredag 28. februar.

Erstatningsplasser for noen av de parkeringsplassene vi mister, blir frigjort i Haukelandsbakken 45 fra starten av mars og frem til sommeren 2020. Administrasjonen vil organisere fordeling av erstatningsplassene.

English: NorDoc PhD Summit, University of Copenhagen, 20-21 August 2020

The annual NorDoc PhD Summit brings together PhD students from the Nordic countries for two days of interaction and discussions. The summit is open to PhD students, faculty and administrators.

The topic of this year’s summit is Innovation, Entrepreneurship and Career Development

The final programme for the summit and the courses will be available here in March, when registration opens.

Invitasjon til seminar om revurdering av metoder i helsetjenesten, Oslo 23. mars

Folkehelseinstituttet og Helse Midt-Norge inviterer til åpent seminar om revurdering av metoder i helsetjenesten. Seminaret er særlig rettet mot helsepersonell, ledere i helsetjenesten, pasientorganisasjoner og alle som er opptatt av god prioritering og utviklingen av norsk helsetjeneste. Se Invitasjon for mer informasjon. Program og påmelding finner du her. Deltagelse på seminaret er gratis, men vær oppmerksom på påmeldingsfristen 18. mars.

Norges forskningsråd – utlysning våren 2020

Årets utlysning byr på noen endringer. De siste årene har helseprogrammene BEDREHELSE og BEHANDLING hatt frist på våren slik som FRIPRO programmet. I år vil «Forskerprosjekt for fornyelse», som bl.a. inkluderer FRIPRO, global helseforskning og utviklingsforskning, ha frist 6.mai mens BEDREHELSE og BEHANDLING har frist 16. september. Unge talenter og mobilitetsstipend har også frist 6. mai.

Fellesløftet IV, også kalt toppforsk, lyser ut en runde med store, tverrfaglige prosjekt (frist 6. mai). Legg merke til at prosjektene må være tverrfaglige ved at forskerne i prosjektet må representere to eller flere ulike faggrupper slik disse er definert på nivå 2 i Norsk inndeling i vitenskapsdisipliner. Les gjerne mer her. Det kan se ut som samme søker vil kunne sende søknad både til FRIPRO og toppforsk.

Økonomene ber søkere ta kontakt i midten av mars for å avtale tid for budsjettering av søknaden.

Minner om at de som planlegger å søke registrer seg ved å fylle ut dette enkle skjemaet.

Amra

Ukens ansatt – Maria Holmaas

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
Jeg arbeider pr. dags dato som seniorkonsulent på Økonomi, men er så heldig at jeg har fått stillingen som rådgiver/økonomikoordinator på K2 og starter med det om en uke (17.02.). Jeg vil nok fortsette å jobbe med økonomiveiledning og oppfølging for noen forskningsgrupper slik jeg gjør i dag, i tillegg til de nye oppgavene jeg vil få. Har selvsagt ikke detaljer om den nye jobben enda, men noen hovedoppgaver vil være den daglig ledelse av økonomiseksjonen på K2, ansvar for budsjettering og rapportering, og i tillegg til eksternfinansiert økonomistyring vil jeg jobbe med lederstøtte og rådgivning innen økonomispørsmål til instituttledelsen.

Hvorfor du vil arbeide på K2/hva liker du å jobbe med på K2?
Jeg trives veldig godt på K2, det har jeg gjort fra første dag. Først og fremst har dette med alle de kjekke folkene som jobber her, både de man møter sporadisk ved kaffemaskinen, de man samarbeider med til dagen og de man samarbeider med fra andre fagfelt. I tillegg er arbeidsoppgavene en fin blanding av rutinearbeid og utfordringer og jeg synes det er veldig kjekt å jobbe med økonomi, ledelse og samtidig lære nye fagfelt å kjenne. Har alltid hatt et mål om at man skal lære noe nytt hver dag (stort eller smått) og det får man i aller høyeste grad på K2. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag!

Nye publikasjoner

Her er nyere publikasjoner med bidrag fra K2 basert på siste ukes litteratursøk på PubMed (og eventuelt artikler som ikke har vært med i tidligere lister). Denne gangen inkluderer listen totalt 8 nyere publikasjoner. Oppføringene forekommer i den rekkefølgen de er mottatt fra NCBI. Hvis du har publikasjoner som ikke er inkludert i denne eller tidligere lister, sendes referansene til Oda Barth Vedøy.

Les videre