Daglige arkiver: 2. mars 2018

Xtramidler

Vinterferien er snart bak oss og det går mot lysere tider. Det gjør det som tidligere nevnt også for budsjettet K2 har å rutte med i 2018. K2 takker for mange gode forslag til bruk av de såkalte Xtramidlene. Fakultetet har bestemt følgende føringer for bruken av disse:

1) 10 mNOK til utstyr for innkjøp i 2018

Disse skal fordeles blant instituttene etter størrelse av annuumsmidlene som for K2s del er 24 prosent. Instituttene må stille med en egenandel på 25 prosent. Dette betyr at K2 kommer til å stille 3 mNOK til disposisjon.

Som tidligere nevnt er det en forutsetning at midlene kan brukes i løpet av 2018. De kan ikke brukes til lønn eller egenfinansiering av eksternt finansierte prosjekter.

2) 8 mNOK til fakultetstiltak

Disse midlene skal brukes til ulike tiltak som for eksempel dyreavdelingen og vaktmesterboligen til studentene.

3) 45 mNOK som settes av i langtidsbudjettet 2019-22

Her inngår midler til større utstyr der anbudsreglene kommer til anvendelse. Det skal lages en prioritetsliste basert på innspill fra instituttene. Videre tenkes midler brukt til ulike fellesprosjekter som for eksempel eksternt finansierte prosjekter der universitetet må stille med egenandeler.

K2 vil ta kontakt med forskningsgruppelederne for gjennomføring av kjøp av utstyr til forskning eller undervisning som ledelsen ved K2 har prioritert. Prioritert utstyr som kan kjøpes og betales i løpet av 2018, vil tas av de 3 mNOK som vi setter av til disposisjon. Utstyr som må på anbud og/eller ikke vil kunne belastes budsjettåret 2018, vil bli satt på Fakultetets liste over større utstyr for langtidsbudsjettet 2019-2022.

Forskningsgruppelederne får en frist for å melde tilbake eksakt pris på utstyret og plan for innkjøpsprosessen. Frist for denne tilbakemeldingen er 1. mai. Endelig frist for dokumentert mulighet for innkjøp 2018 er satt til 1. oktober.

Pål

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse | SHoT2018

Til alle undervisere ved UiB,

Studentenes helse- trivselsundersøkelse (SHoT) sendes ut hvert fjerde år og kartlegger studentenes helse og trivsel under studieløpet. Her oppfordres studentene til å svare helt ærlig om åtte ulike tema knyttet til studenttilværelsen. Det stilles blant annet spørsmål om psykisk og fysisk helse. Undersøkelsen ble sendt ut til studentene via e-post 6. februar og er åpen fram til og med 20. mars.

Tall fra forrige SHoT-undersøkelse i 2014 viste at én av fem studenter sliter med alvorlige psykiske symptomplager, og at én av seks studenter er ensomme. Dette bidro til økt fokus på psykisk helse. I etterkant har det blitt ansatt flere psykologer, og helsetilbudet har blitt styrket.

SHoT2018 kan bli verdens største undersøkelse på temaet, men det avhenger av høy svarprosent. Målet er 69 prosent av 160 000 studenter. Her har du som foreleser ansvar ovenfor dine studenter. En høy deltakelse vil gi enda bedre oppfølging av studentene.

Vi oppfordrer deg derfor til å sette av tid i begynnelsen av forelesningene til å fortelle om undersøkelsen og viktigheten av den.

I Utdanningsutvalgets møte onsdag 21. januar ble en kortversjon av SHoT2018 presentert. Og mer informasjon er å finne på nettsiden Sammen Bergen.

Med vennlig hilsen
Britt-Karin Muri
assisterende HR-direktør
HR-avdelingen
Universitetet i Bergen

CCBIO Junior Scientist Symposium | 8. mars

Kjære alle sammen,

Stipendiater, postdoktorer, studenter på Forskerlinjen og andre forskere og ansatte er alle inviterte til neste CCBIO Junior Scientist Symposium 8. mars.

Dette forumet er en utmerket mulighet til å knytte nettverk med stipendiater, postdoktorer og andre kolleger i vårt forskningsmiljø. Denne gangen vil hovedforelesningen bli presentert av professor Anne Christine Johannessen. Hun er tidligere rektor for internasjonale saker ved UiB (2013–2017), og vi gleder oss til å høre om hennes erfaringer fra lokalt og globalt akademisk liv. I tillegg byr symposiet på emner som molekylær funksjon av N-terminal acetylering, hvordan man etablerer et ex vivo-anlegg, fettfordeling i endometriekreft, og nyere fremskritt rettet mot tyrosinkinase-reseptorer i kreft.

Vennligst registrer deg og dine preferanser for lunsj her innen 6. mars. Symposiet, inkludert lunsj, er gratis. Du kan også finne all informasjon her, inkludert programmet.

Vi ønsker alle velkomne!

På vegne av CCBIO Research School og arrangørene Erling Høivik og Liv Cecilie V. Thomsen,

Med vennlig hilsen
Eli Synnøve Vidhammer
Centre for Cancer Biomarkers CCBIO
Universitetet i Bergen

Stor internasjonal konferanse om utdanning i Bergen | 24.-27. oktober

En av de største internasjonale konferansene om undervisning og læring i høyere utdanning kommer til Bergen 24–27 oktober 2018. Dette er den årlige konferansen til The International Society for Scholarship in Teaching and Learning (ISSOTL), og den samler cirka 500 undervisere og forskere fra hele verden.

“Scholarship in Teaching and Learning” handler om å ha en vitenskapelig tilnærming til ‘hva som virker’ i undervisning og læring, og temaet for årets konferanse er “Toward a learning culture”. Det er altså de kollegiale og kulturelle aspektene ved læring og utdanning som vil stå i sentrum. Dette er noe som vil interessere mange på UiB og i Norge nettopp nå, i Kvalitetsmeldingens tid.

Her er det store muligheter for UiB-ansatte å delta, bli inspirert, dele erfaringer, møte andre undervisere eller forskere, og fremme alt det fantastiske vi gjør i Bergen ovenfor verden. Du kan bidra med presentasjon eller poster, delta i panel og arbeidsseminar, eller bare være deltager. Frist for å levere inn abstrakt er 1. april.

Les om Call for proposals her.

Og mer informasjon om ISSOTL18 finnes her.

Merk at UiB og noen av fakultetene hjelper til med konferanseavgiften. Informasjon om hvordan du kan søke om støtte kommer senere. Og det vil være mulig å få studentstipend.

Med vennlig hilsen
Vigdis Vandvik
Senterleder ved bioCEED (Senter for fremragende biologiutdanning)
BIO – Institutt for biovitenskap
Universitetet i Bergen

Søknadsfrister

Kjære alle sammen.

Vennligst se under de oppdaterte lenkene for ekstern finansiering.

Eksterne finansieringsmuligheter:
http://www.uib.no/en/med/112772/external-funding-opportunities

Finansieringsmuligheter for utdanning:
http://www.uib.no/med/113987/funding-opportunities-education

Nettsidene oppdateres hver annen uke. Nye oppføringer er merket med NEW.

Vennlig hilsen
Amra, Ramune, Itana og Kaia

Nye publikasjoner

Her er nyere publikasjoner med bidrag fra K2 basert på siste ukes litteratursøk på PubMed (og eventuelt artikler som ikke har vært med i tidligere lister). Denne gangen inkluderer listen totalt 24 nyere publikasjoner. Oppføringene forekommer i den rekkefølgen de er mottatt fra NCBI. Hvis du har publikasjoner som ikke er inkludert i denne eller tidligere lister, sendes referansene til Johnny Laupsa-Borge.

Les videre