Per Bakke

Helga

På tirsdag ble Helga bisatt. Storetveit kirke var fylt til randen og vel så det. Hundrevis av mennesker deltok. Bisettelsen og minnestunden etterpå ble en vakker, varm og verdig avskjed med Helga. Det som gjorde sterkest inntrykk var Pål og deres fantastiske gutter som alle sa rørende ord til Helga.

Jeg har tenkt mye på noe Pål sa i kirken: Helga forlot livet, men ikke oss.

Det er sterke ord, og selv om jeg vil tro at Pål med ordet «oss» mente familien, tenker jeg at det også gjelder oss andre. At vi alle må prøve å følge opp Helgas eksempel. Hun var spesielt god til å se folk rundt seg og gi positive tilbakemeldinger. Det kan vi også gjøre.

Akademia er svært kompetitivt, og det skal det være. Men midt i konkurransen om stillinger og ressurser, er det lett å glemme at vi alle er sårbare individer. Vi må ta bedre vare på hverandre, også de som tilsynelatende klarer alt. Det vil være en verdig måte å hedre Helgas minne.

Per

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *