Daglige arkiver: 30. august 2024

Kjære alle sammen,

Hele 5 av 8 søknader som har gått videre til runde 2 i utlysningen fra kvinnehelsesenteret DRIV kommer fra K2-  Eystein Husebye, Stian Knappskog, Camilla Krakstad, Stephanie Le Hellard og Helge Ræder. Gratulerer!

For å kunne opprettholde det fantastiske forsknings- og undervisningsarbeidet (inklusive veiledning) ved K2 og samtidig spare penger, er vi nødt til å se på hvordan vi kan hjelpe hverandre på en bedre og mer effektiv måte.

Vi vil derfor begynne en kartleggingsprosess av våre tekniske ansatte, som utgjør en kjemperessurs ved instituttet vi er helt avhengig av. Uten dem hadde vi hverken kunne gjennomføre forskningsprosjektene eller undervisningen som vi gjør i dag. I løpet av de siste 10 årene har også strukturen på forskningsgruppene ved K2 naturlig nok endret seg en del, slik at det blir naturlig å se på det.

Til å begynne med kommer vi til å sende ut spørreskjema til våre teknikker for å få en oversikt over ferdighetene, kapasiteten, ønsker mm. Vi kommer til å informere alle fortløpende om hvor vi er i prosessen.

Ha en riktig god helg!

Vennlig hilsen

Silke

Felleslunsj for vitenskapelige ansatte

Bli kjent med kollegaene dine! Fakultetsledelsen gjentar suksessen fra sist og inviterer alle vitenskapelige ansatte, fra PhD-kandidater til professorer, til felles lunsj onsdag 4. september, kl. 11:30 i EITRI. Hensikten er rett og slett å møtes på tvers av fagmiljøer og institutter slik at vi blir bedre kjent med hverandre. Enkel lunsj serveres. Påmelding er ikke nødvendig

I høst vil det bli arrangert felleslunsj også 2/10, 6/11 og 11/12, kl. 11:30 i EITRI.

Velkommen!

Mvh
Per Bakke, dekan

Invitasjon til lokal trivselsundersøkelse for K2, 2024

Vi håper dere vil ta dere tid til å svare på årets trivselsundersøkelse for oss som jobber på K2. Dette er en lokal undersøkelse som tar mellom 5 – 10 minutter å besvare.

Frist for å svare er 15. september.

Undersøkelsen er anonym og de generelle resultatene vil bli presentert i nyhetsbrevet.

https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=17517976

Valg av verneombud for perioden 2025 – 2026

Til informasjon er valg av verneombud på alle nivå er i gang.

For det lokale valget på K2 oppfordrer vi ansatte på instituttet til å fremme forslag til kandidater for perioden 2025 – 2026.

Det er lov å foreslå seg selv også, samt de vi allerede har i funksjonene i dag.

Legg inn forslag i linken innen 23.09.:

https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=17578693

Link til informasjon om valget og rollen som verneombud.

UiB velger nye verneombud | HMS-portalen | UiB

Valg av verneombud | HMS-portalen | UiB

Valg av hovedvern- og varahovedverneombud ved Det medisinske fakultet

For hovedverneområde 3.0, Det medisinske fakultet, skal det velges ett hovedverneombud og varahovedverneombud (stedfortreder).

Til hovedverneombud kan velges verneombud innenfor området eller annen arbeidstaker i området som har eller har hatt tillitsverv ved virksomheten.

Alle ansatte innenfor et hovedverneområde og lokale fagforeninger som organiserer ansatte i det aktuelle området, har rett til å foreslå kandidater.

Kandidatforslag til hovedverneombud og vara kan sendes inn ved å fylle ut dette skjemaet innen mandag 14. oktober:

Forslag til kandidater til hovedverneombudsvalget 2025-2026 – hovedverneområde 3.0 MED (office.com)

Kandidatene som foreslås må være spurt på forhånd.

Se ellers denne nyhetsaken:

UiB velger nye verneombud | HMS-portalen | UiB

Velkommen til vår nye lærling!

Jeg heter Ingri Skulstad Lunde og jobber i Ekspedisjonen på åttende etasje ved Klinisk Institutt 2. Jeg begynte som lærling i kontor- og administrasjonsfaget her på UiB den 5. august, og jeg trives veldig godt så langt.

På videregående gikk jeg linjen sikkerhet, service og administrasjon, og etter å ha tatt påbygg siste året, bestemte jeg meg for å ta læretiden min her på UiB. Jeg liker å ha varierte og faste oppgaver på jobben, og det er utrolig hyggelige kolleger her.

Arbeidsoppgavene mine inkluderer blant annet å svare på e-poster, hente post, bestille varer og tjenester, samt å rydde kontor, kjøkken og møterom. Jeg kan allerede si at dette er en utrolig trivelig arbeidsplass, og jeg kommer til å trives veldig godt her.

Vennlig hilsen,

Ingri Skulstad Lunde

Alrek helsedager 2024

18.-20. september 2024

Sett av tid til årets Alrek helsedager! En arena der vi tar opp utfordringer vi må løse på tvers – i år med fokus på helse i et globalt perspektiv.

Vi inviterer alle som er interessert i helse til å komme – både i og utenfor klyngen. Alrek helsedager består av ulike arrangement som webinarer rettet mot helsepersonell, foredrag, workshop, panelsamtaler og Forskernatt. I år vil hovedprogrammet torsdag og fredag før lunsj handle om helse i et globalt perspektiv.g

Send inn poster på tema global helse https://alrekhelseklynge.no/nyheter/invitasjon-send-inn-poster-pa-tema-global-helse/

https://alrekhelseklynge.no/arrangementer/alrek-helsedager-2024/

Åpning av forskningssenteret C-MYC: KG Jebsen Senter for myeloid blodkreft

Behandling av aggressive kreftformer mislykkes ofte. Pasienter som ikke responderer på behandlingen, identifiseres først flere uker eller måneder etter behandlingsstart, basert på måling av tumorbelastning.

De nye senteret C-MYC vil arbeider for å endre dette, og bruke myeloid blodkreft som modell for et paradigmeskifte i diagnostikk og behandling.

Tumordiagnostikk vil utvikles til funksjonell profilering av enkeltceller, slik at ikke-respondere kan identifiseres innen timer eller dager, i stedet for uker eller måneder. De fleste kreftmedisiner styrer skjebnen til tumorceller mot celledød, differensiering, transdifferensiering, hviletilstand og aldring. Med dagens diagnostikk kan denne informasjonen om celleskjebne ikke hentes ut.

Senteret C-MYC vil bruke måling av celleskjebner for å identifisere ikke-respondere og optimalisere behandlingen. C-MYC vil samle grunnforskere og kliniske forskere for å utvikle nye diagnostikk- og terapikonsepter for fremtidige kliniske studier i et 5-årig prosjekt støttet av Stiftelsen KG Jebsen..

Vertskap for senteret C-MYC er Universitetet i Bergen, i samarbeid med Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Oslo. C-MYC åpnes 11. september i Bergen, med både et åpent vitenskapelig symposium og et pasientrettet møte sammen med Blodkreftforeningen 12. september.

Påmeldning til åpning av forskningssenteret C-MYC: KG Jebsen Senter for myeloid blodkreft

CMYC: KG Jebsen Center for Myeloid Blood Cancer – Opening Symposium (uib.no)

Blodkreftforeningen og C-MYC inviterer til seminar: Senskader etter allogen stamcellebehandling

https://www.blodkreftforeningen.no/vare-tilbud/kurs-og-aktiviteter/seminar-senskader-etter-allogen-stamcellebehandling?instance=0

 

Senter for ernæring presterer: “The oral gateway to chronic inflammatory diseases”

Senter for ernæring har gleden av å invitere til et nytt seminar i vår seminarrekke. Serien tar opp sentrale utfordringer innen ernæring og helse.

Tid sted

23. september 2024 kl. 14.30

Aud. 4, BB-bygget

Hva skjer?

Speaker: Randi Jacobsen Bertelsen, Researcher and leader for research group BRuSH, K2, UiB Moderator: Gülen Arslan Lied

In this presentation Bertelsen will discuss how periodontal health status and the oral microbiome are linked to systemic inflammatory conditions and diseases, with a special focus on cardiovascular and respiratory outcomes. She will also present data from studies at the BRuSH research group, including data from an ongoing oral health intervention study.

Velkommen!

Invitasjon til uforpliktende forskersammenkomst – etterfulgt av lunsj

Kjære forskere ved Det medisinsk fakultet,

På vegne av Pandemisenteret ønsker vi å invitere til en uforpliktende sammenkomst med lunsj og informasjonsutveksling til alle som har produsert forskning under pandemien fra 2020, fredag 6. september kl 11, med lunsj kl 12.

Målet med møtet er å samle forskere fra ulike fag som har forsket med bakgrunnen i pandemien, for å se hva vi kan lære som fagmiljø til neste pandemi. Møtet krever ingen presentasjon eller forberedelse.

Tanker vi gjerne skulle ha diskutert i møtet

  1. Hva var erfaringene ved å snu seg for å sette i gang pandemiforskningen?
  2. Var det noe du hadde savnet for å gjøre jobben enklere da?
  3. Har hver av oss noe overskuddsdata som ligger ubrukt, eller som den enkelte ikke har tid/anledning til å arbeide videre med? I så fall, kunne noen andre ved Med fak ha brukt restdata videre, til egen forskning eller til en student oppgave?
  4. Hva kan vi lære av til neste pandemi og hvordan kan vi knytte ideer og nettverk slik at vi er godt rustet? Feks samarbeid tannleger, primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten og basalforskere?

Vi ønsker å være å samle Med Fak. og se fremover. Hva kan vi gjøre bedre til neste pandemi og hvordan kan vi utnytte data vi allerede har videre?

Møtet varer en time hvor vi alle forteller og diskuterer etter en kort presentasjon av oss. Fra kl 12 serverer vi serverer lunsj til dem som ønsker kl 1200.

Påmelding ved å sende mail til meg, kristin.mohn@uib.no.

Vennlig hilsen

Kristin G-I Mohn

MD, Professor Influenza Centre

Forskingsrådets innovasjonspris

Innovasjonsprisen blir tildelt ein person eller ei verksemd, privat eller offentleg, som har skapt innovasjon gjennom strategisk bruk av forsking. Vi leitar etter kandidatar som er med på å flytte grenser for kva som er mogleg innanfor eit fagfelt. Vinnaren mottar heder og ære og ein halv million kroner. Kjenner du nokon som bør få prisen? Kanskje deg sjølv?

Nominér kandidatar til Innovasjonsprisen 2024 innan 15. september.

Nominer her!

https://www.forskningsradet.no/om-oss/prisutdelinger/innovasjonsprisen/