Månedlige arkiver: mars 2021

Ny administrasjonssjef og ARK

Som dere kanskje har fått med dere slutter dessverre vår nåværende administrasjonssjef Julie Stavnes. Julie har hatt stillingen i seks år og gjort en kjempeinnsats for instituttet. Hennes bakgrunn som siviløkonom NHH og næringslivet har vært svært nyttig i den krevende jobben det er å være administrasjonssjef for et institutt som er like stort som flere andre fakultet ved universitetet i Bergen. Jeg vil benytte anledningen til å takke Julie for en fantastisk flott innsats, ikke bare rent administrativt og faglig, men også sosialt og som medmenneske. Jeg tror jeg på vegne av alle ved K2 kan si at vi kommer til å savne henne stort. Hun går til stillingen som administrasjonssjef ved BIO, Det matematisk naturvitenskapelige fakultet, og de er jo svært heldige.

Julie blir vanskelig å erstatte, men vi må bare håpe på å få gode søkere. Vet du om gode administrasjonssjefsemner må du oppfordre dem til å søke. Fristen er helgen etter påske.

Jeg benytter også anledningen til å oppfordre alle om å svare på ARK-undersøkelsen. Den er helt sentral som instrument for å gjøre arbeidsmiljøet bedre og å hindre unødvendige HMS-tiltak. Her vil alle stemmer telle og være viktige. En unik side ved undersøkelsen er at den gjentas med noen års mellomrom slik at det er mulig å kartlegge endringer i arbeidsmiljøet over tid.

Dekan Per Bakke har lovet gratis lunsj med høye snitter og noko attåt til det instituttet som har høyest svarprosent. K2 er vant med å vinne og dette «gullet skal hem». Gjennomfør undersøkelsen i dag!

Da er det bare å ønske en riktig GOD PÅSKE til alle!

 

Årets priser

Det medisinske fakultet vil også i år dele ut priser for årets publikasjon, årets ph.d.-arbeid, årets forsknings-/innovasjonsmiljø og pris for fremragende forskningsformidling samt fremragende tiltak innen utdanning. Forslagene skal gå gjennom instituttene,

Vi ber om forslag til årets priser innen fredag 16. april. Mer utfyllende informasjon finnes her.

Publikasjon/PhD/Gruppe/Formidling

Utdanningspriser

 

Felles undervisningsdag for K1 og K2

FELLES UNDERVISNINGSDAG K1 & K2

Tid: Onsdag 19.mai kl 08.30-12.15

Sted: Zoom https://uib.zoom.us/j/62276704951?pwd=TG9qN3IzODNkUVhwUER3L05Iem10UT09

08.30-08.40       Velkommen v/Mette Vesterhus og Anne Berit Guttormsen
08.40-09.10       Hvordan bruke e-læringsplattformer for å stimulere til læring? v/Martin Bierman
09.10-09.20       Diskusjon

09.20-09.30       PAUSE

09.30-09.50       Endopodden v/Åse Bjorvatn Sævik (15+5)
09.50-10.10       Case-basert undervisning via MittUiB – gynekologi v/ Heiko Bratke (15+5)

10.10-10.20       PAUSE

10.20-10.50       Pedagogisk mappe v/Monika Kvernenes
10.50-11.00       Diskusjon
11.00-11.30       Den gode OSKE-oppgaven v/Guttorm Brattebø (20+10)

PAUSE

11.30-11.50       Mitt Uib – smarte tips v/Kjell Inge Erikstad
11.50-12.00       Prisutdeling – Undervisningsprisen

 

Priser, midler til utdanning og stipendiatstillinger

Årets priser

Det medisinske fakultet vil også i år dele ut priser for årets publikasjon, årets ph.d.-arbeid, årets forsknings-/innovasjonsmiljø og pris for fremragende forskningsformidling samt fremragende tiltak innen utdanning. Forslagene skal gå gjennom instituttene,

Vi ber om forslag til årets priser innen fredag 16. april. Send disse til silke.appel@uib.no. Mer utfyllende informasjon finnes her.

Utlysning av insentivmidler for utdanning 2021

Universitetet i Bergen lyser for 2021 ut til sammen 3,3 millioner kroner i søkbare insentivmidler for kvalitetshevende tiltak i utdanningene. Formålet med ordningen er å fremme prosjekter som er nyskapende, i tråd med UiBs strategiske satsinger eller som bidrar til å nå nasjonale mål for studiekvalitet og gjennomføring.

Retningslinjer og søknadsskjema er vedlagt. Vi ber om at søknader sendes til julie.stavnes@uib.no innen onsdag 7. april. Søknadene vil bli sendt til fakultetet som videreformidler søknadene til UiB.

Stipendiatstillinger ved Pandemisenteret

Pandemisenteret ved Universitetet i Bergen inviterer til prosjektskisser for to stipendiatstillinger. Utlysningen er åpen for alle fagmiljø ved UiB. Nærmere informasjon om stillingene, krav til prosjektskisser og mal for søknadsskjema finnes under.

https://www.uib.no/pandemi/143366/pandemisenteret-utlyser-stipendiatstillinger

K2s undervisningspris

Instituttet vårt anerkjenner betydningen av god undervisning i den grad at vi har en pris som utdeles til den person/det undervisningsmiljø som har utmerket seg i løpet av foregående år. Det kan være klinisk eller paraklinisk, innenfor de områder K2 har undervisningsansvar for. Det kan være direkte studentnært eller mer organisatorisk; å lage nytt studieopplegg,

Hvem kjenner du til som har bidratt til ekstraordinær god studentær undervisning, eller mer organisatorisk; gått i bresjen og gjennomført nytenkende undervisningsopplegg?

Vennligst send en mailtil mette.vesterhus@uib.no innen 10. mai mhp. din kandidat og en kort begrunnelse! Instituttledelsen vil så velge ut den beste kandidaten til å motta årets pris som deles ut på undervisningsdagen 19. mai.

Vil avslutningsvis igjen oppfordre alle til å stemme ved valg på nytt rektorat.

Ha en riktig god helg!

Kreft og underernæring

Senter for ernæring har gleden av å invitere til et nytt seminar i vår seminarrekke. Serien tar opp sentrale utfordringer innen ernæring og helse.

Torsdag 25. mars , kl. 14:30-15:30

Arrangementet er et hybrid arrangement. Dersom man ønsker å være tilstede fysisk i Aud. AHH må man melde seg på via denne lenken senest 24. mars:  https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=10091770 Opplysningene slettes etter arrangementet.

Arrangementet streames også via Zoom: https://uib.zoom.us/j/63442356169?pwd=L2NqNGdSVVVTeG5nbk0vTEprak4wQT09 Husk å «mute» deg så sant du ikke har fått ordet.

Velkommen!

Les videre

Instituttseminar – 24. mars kl. 13:00

Velkommen til instituttseminar!

Onsdag 24. mars kl. 13:00

13:00 – 13:45  ; The alarmin HMGB1, inflammation and arthritis – knowledge today and visions for the future
Professor og overlege Helena Erlandsson Harris, Institutionen för Medicin, Karolinska institutet

14:00 – 14:45; Towards personalized therapies for inflammatory diseases
Professor Silke Appel, Klinisk institutt 2/Broegelmanns forskningslaboratorium

Lenke til seminaret:
https://uib.zoom.us/j/62698232708?pwd=ZTEyZW95TjhJSkxWZGNFV0xuckFTUT09

Vel møtt!

Disputas – Jon Espen Dale, torsdag 25. mars 2021

Prøveforelesning:      25 – mars 2021 kl. 10.15
Oppgitt emne:                “Proton therapy for head and neck cancer”

Disputas:                     25 – mars 2021 kl. 12.15
Avhandlingens tittel:      “Dose Constraints for important Organs at Risk in the Head and Neck Region for Carbon Ion Radiotherapy optimized with the Local Effect Model I (LEM I)”

  1. opponent: Professor Cai Grau, Aarhus University, Denmark
  2. opponent: Ph.d. Markus Stock, Medical University of Vienna, Austria
  3. medlem av komiteen: Professor Ingfrid Salvesen Haldorsen, Universitetet i Bergen

Disputasen blir ledet av professor Einar K. Kristoffersen

Åpent for alle interesserte; Digitalt møterom

Pressemelding

Disputas – Anne Katrine Bergland, fredag 26.03.21

Foto: Svein Lunde

Prøveforelesning:      26. mars 2021 kl. 09.15

Oppgitt emne:                “Kognitiv svikt som følge av kronisk traumatisk hjerneskade – mekanismer, klinisk utredning og forløp”

 

 

 

Disputas:                     26. mars 2021 kl. 11.00

Avhandlingens tittel:      “Cognitive impairment – role of vascular risk factors and lipid alterations for development and progression”

  1. opponent: Professor II Börje Bjelke, Universitetet i Oslo
  2. opponent: Førsteamanuensis Rannveig Sakshaug Eldholm, NTNU
  3. medlem av komiteen: Professor II Lasse Gøransson, Universitetet i Bergen

Disputasen blir ledet av professor Dennis Nilsen.

Åpent for alle interesserte; Digitalt møterom

Pressemelding

Senter for digitalt liv Norge, inviterer til know-how webinarer

Senter for digitalt liv Norge, der UiB er medeier, sparker i gang nye know-how webinarer denne uka.

Webinarene om regulatoriske spørsmål og immaterielle rettigheter (intellectual property rights – IPR) er tilpasset norske bioteknologi- og livsvitenskapsforskere.

Kort omtale og oversikt her: https://www.digitallifenorway.org/events/webinars/

Les videre

Hvorfor er det viktig å bruke 15 minutter på ARK?

Du har kanskje fått det med deg i forbifarten i K2-nytt, eller i en møteinnkalling jeg har videresendt? Denne uken markerte startskuddet for arbeids – og klimaundersøkelsen (ARK) ved UiB.

Sist vi svarte på ARK, var i 2019. Da ble undersøkelsen gjennomført for noen får enheter. Denne gangen skal hele UiB gjennomføre ARK samtidig. Det har også vært digitale kick-off-møter i regi av MEDFAK denne uken, både på norsk og engelsk. På mandag 08/03 fikk våre ansatte i 20 % stilling eller mer e-post med en individuell lenke til spørreskjemaet. Jeg vil gjerne at dere alle tar dere tid til å svare på undersøkelsen.

Da koronanedstengningen startet for nøyaktig ett år siden, hadde K2 to mindre, lokale spørreundersøkelser om hvordan dere hadde det. Undersøkelsene var anonyme, og jeg leste gjennom alle tilbakemeldingene vi fikk. Tilbakemeldingene var direkte og ærlige, positive som negative, og det er akkurat slike tilbakemeldinger vi trenger for å kunne arbeide med det som fungerer og ikke fungerer i arbeidsmiljøet vårt. ARK er en ny anledning til å gi oss innspill på hva vi kan gjøre bedre og hva vi må ivareta. Arbeidsmiljøet på K2 er verdifullt for oss alle, og det er vel verdt å bruke 15 minutter på.

Svarfrist er 29. mars, men hvorfor utsette det? Resultatene er klare i medio april, og første oppfølgingsmøte er allerede planlagt til 21. april.

Takk for at du bryr deg om arbeidsmiljøet vårt og for at du tar deg tid til å svare på ARK.

Mange gode hilsener fra Julie

Disputas – Ninnie Helen Bakken Oehme, fredag 19. mars 2021

Prøveforelesning:      Fredag 19. mars 2021 kl. 09.15

Oppgitt emne:                “Definition and causes of delayed puberty in boys”

Disputas:                     Fredag 19. mars 2021 kl. 11.15

Avhandlingens tittel:      “Pubertal development in Norwegian boys. Ultrasound assessment of testicular volume, hormonal references, and association with anthropometric measurements”

 

1. opponent: Professor Ken Ong, University of Cambridge, Storbritannia
2. opponent: Forsker Lise Aksglaede, Copenhagen University Hospital, Danmark
3. medlem av komiteen: Førsteamanuensis Marianne Øksnes, Universitetet i Bergen

Disputasen blir ledet av professor Francisco Gomez Real.

Åpent for alle interesserte ; Digitalt møterom