Ukens leder

Strategi for framtiden – gled deg til Solstranseminaret 24-25 februar

Programmet for strategiseminaret på Solstrand begynner å ta form og blir svært spennende. Et hovedtema blir vårt samarbeid med helseforetakene på Vestlandet. Det blir innlegg av både Eivind Hansen og Per Bakke etterfulgt av paneldiskusjon der vi håper instituttets ansatte vil være aktive. Vi har et godt samarbeid, men det kan bli bedre. Konkurransen om de beste forskerne og underviserne er hard og ressursene knappe. Hvordan kan vi utnytte vårt potensiale best mulig? Vi håper at diskusjonen kan føre til 2-3 konkrete forslag som kan settes ut i livet.

Et annet hovedtema blir forskningsfinansiering med vekt på EU-midler. Vi får besøk av Katie Anders fra forskningsavdelingen og vår utsendte i Brussel, Charlotte Eide. Søknadsmuligheter og informasjon om Digital Europe står på agendaen. Relatert til dette blir det innlegg om innovasjon og hvilke muligheter inkubatorbygget Eitri har å by på.

Videre skal vi ha fokus på undervisning og formidling på ulike plattformer der blant annet leder av Senter for undersøkende journalistikk Per Christian Magnus blir med. Hvordan kan vi formidle forskning på en mer edruelig, men likevel spennende måte uten sensasjonsoppslag som skaper urealistiske forventninger?

De enkelte forskningsguppene og miljøene vil også få mulighet til å presentere seg og det vil også bli en konkurranse, kanskje til og med en OSCE-eksamen – den som kommer få se. Så blir det veldig sosialt å treffes på tvers av yrkesgruppe og campi der K2 er representert.

Ha store forventninger og vær aktiv!

God helg
Eystein Husebye
Visestyrer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *