Ukens leder

Vi gratulerer Jenny Mjösberg med tildeling av Starting grant fra Trond Mohn stiftelsen! Gratulasjoner også til de som fikk midler fra Helse Vest!

Siden det er nok mange prosjekter som har med pasientmateriale og personopplysninger å gjøre, skal vi si litt om RETTE her:

Hva er RETTE og hvorfor nok et system? For å etterfølge GDPR og sikre at sentrale lovverk følges har UiB etablert RETTE for oversikt og kontroll med behandling av personopplysninger. REK har vært tydelig på at selv om de har godkjent et prosjekt så betyr det ikke at de dekker alle aspekter av den nye personvernloven. RETTE blir et supplement og fungerer som et intern kontrollverktøy.

Det som er positiv er at RETTE henter REK-godkjente prosjekt automatisk. Flere av dere har muligens allerede fått en epost om at dere har et eller flere prosjekt i RETTE. Når dere logger dere inn i systemet (https://rette.app.uib.no/) vil dere ha mulighet til å fylle inn mer informasjon om prosjektet og svare på noen spørsmål og deretter bekrefte prosjektet. Det er prosjektlederne som er ansvarlig for å gjøre dette. Vi kan gjerne kontaktes om det er noen spørsmål.

Minner også om krav til arkivering og åpen tilgang til vitenskapelige artikler i Cristin.

Silke og Amra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *