Seminarserie Senter for ernæring, onsdag 2. oktober

Senter for ernæring har gleden av å invitere til et nytt seminar i vår seminarrekke. Serien tar opp sentrale utfordringer innen ernæring og helse.

Tid: Onsdag 2. oktober kl. 14.30-15.30

Sted: Auditorium 2, BB-bygget, Jonas Lies vei 91

Computational Data Analytics on the Web for Better Food Decision

Speaker: Christoph Trattner 

Moderator: Gülen Arslan Lied

Christoph Trattner is an Associate Professor at the University of Bergen at the Information Science & Media Studies Department. Previously, he was an Asst. Prof. at MODUL University Vienna at the New Media Technology Department. He also founded and led the Social Computing department at the Know-Center, Austria’s research competence for data-driven business and big data analytics.

According to the World Health Organization around 80% of cases of heart disease, strokes and type 2 diabetes could be avoided if people were to implement a healthier diet. Computational data analytics approaches have been touted as a valuable asset in achieving the ambitious goal of understanding user behavior and being able to develop intelligent online systems, which can positively influence people’s food choices. In this talk, he will present his latest research on computational data analytics approaches to understand, predict and potentially change food decision making in an online context.

Det blir lett servering.

Velkommen!

http://www.uib.no/ernaring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *