6th Building Bridges symposium: Epigenetikk i klinisk and translasjonell forskning

Serien med Building Bridges-symposier arrangeres for å bygge bro over klinisk og translasjonell forskning, og gi eksempler på hvordan forskningsgrupper kan samarbeide mot en bedre forståelse av patofysiologien bak sykdommer samt forbedrede muligheter for pasientbehandling og –omsorg.

Det sjette symposiet vil fremheve hvordan forskningen innen epigenetikk kan bidra til å bedre vår forståelse av helse og sykdom. Kurset vil fokusere på noen grunnleggende tema: Hva er epigenetikk? Og hvordan kan forskningen innen dette feltet bidra til presisjonsmedisin? Med dette som utgangspunkt vil fagfolk knyttet til klinisk og translasjonell forskning presentere eksempler på nye funn og anvendelser innen 1) epigenomikk, 2) celledifferensiering i sykdom, og 3) epigenetiske modifikatorer som mål for medikamenter. Symposiet avsluttes med en bolk om hvordan man kan engasjere publikum i fremtidige, samfunnsmessige anvendelser av epigenetisk forskning.

Tidspunkt: 10.–11. oktober 2017.
Sted: Forelesningssal 2, Biomedicum, Helsinki, Finland.

Informasjon, program og registrering.

Påmeldingsfrist: 15. september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *