Horizon 2020 – hva er et arbeidsprogram

Horizon 2020 – hva er et arbeidsprogram (work programme)?

Hva er et arbeidsprogram (work programme)?

Arbeidsprogrammer skisserer den politiske bakgrunnen til hver del av Horisont 2020 og inneholder en liste over tematiske felt og støttemekanismer hvor calls vil bli lansert. I Horisont 2020 er arbeidsprogrammene i utgangspunkt laget som toårige støtteprogrammer, og programmene har oppstart i perioden 2014-2015. Calls i det andre året er foreløpige og det kan komme revisjoner. Innenfor de tre hovedprioriteringene (pillars) er flere instrumenter og fagområder dekket av arbeidsprogrammene. Samfunnsvitenskap og humaniora sammen med IKT fag kommer inn i alle deler av Horisont 2020. I tillegg finnes det tiltak under utvidet deltakelse med formål å danne mer eksellense i EU regioner som er utviklet i mindre grad. Under vitenskap med og for samfunnet skal prosjekter se på aspekter av likestilling i forskning, utvikling av forskerkarrieren, høyere utdanning og spredning av vitenskapelige resultater.

Offisielle arbeidsprogramutkast: http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm?pg=h2020-documents

h2020pillars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *